Kaffe

Jag hittade precis en kanonbra artikel om min favorit; Kaffe!



Kaffe är som dem flesta tycker väldigt gott, det uppskattas av olika typer av personer i alla åldrar. Drycken kommer ursprungligen från Etiopen där kaffebusken växer vilt än idag. Man vet inte riktigt exakt när kaffebönan upptäcktes men det talas om för 1500 års sedan.

Hur påverkar kaffet oss människor?
För bara något
årsen trodde man att kaffe var farligare än det egentligen är. Men nu har den brittiska tidningen The Independent bevisat i flera olika studier att en eller flera koppar kaffe kan vara bra för hälsan. I ett av deras tester så har det visat sig att kaffe inte uttorkar kroppen som man trodde innan. Dem har även kommit fram till att kaffe som innehåller koffein är bra för hjärtat om man dricker omkring 3 koppar per dag. Man trodde även innan att man ökade chansen till att drabbas av cancer, men nu är det bevisat att dem som dricker 2 koppar kaffe dagligen löper 50% mindre chans till att drabbas.

Kaffe fungerar även
som ett extra skydd mot bl a; parkinsons, alzheimers och typ 2-diabetes. Koffeinet verkar bland annat skydda hjärnan från skadliga effekter av kolesterol vilket var en stor upptäck i dem olika testerna.

Mindre bra för hälsan
men som kan kompliteras
Koffein gör att dina ben absorberar mindre kalcium, vilket kan leda till högre risk för frakturer. Men om du föredrar din kopp med mjölk försvinner den risken. Dem som dricker kaffe ofta (varje dag) har mer energi i sig tack vare koffeinet. Det har nu visat sig att dem kan vara mer skyddade mot depression.
Träning har en positiv inverkan om man dricker kaffe tillsammans med det. Dricks kaffe precis innan ett träningspass så har man mer energi och orkar mer. Det är nu även bevisat att dem som intar koffein tabletter eller dricker kaffe precis efter ett pass återhämtar sig upp till 60% bättre. Enligt forskare beror det på att musklerna har lättare för att ta upp kolhydrater om de kombineras med koffein.

Delta i undersökningen. :)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0