Inför nyår

Nytt år, 2010 imorgon. Känns helt overkligt! 2009 då? Ett år med så mycket glädje som möjligt, men också många blöta kinder och total förvirring. Man har alltid höga förväntningar på ett nytt år, som ofta efter några månader fortsätter precis som det förra.  Ett nytt år innebär nya möjligheter, en ny start. Förra årets nyårslöfte var att jag skulle börja ett nytt, bättre och annorlunda  liv. Gå vidare.
Visserligen har mycket i det löftet slagit in, också på flera sätt slagit in så mycket hårdare än vad jag förväntat mej. Och hoppats på. Var försiktig med det du önskar..

Detta året vill jag inte ska innebära någon förändring i mitt liv. Jag trivs i min lilla bubbla, ibland är jag ledsen, ibland arg men oftast är jag glad och trivs. Utan motgångar kan man inte glädjas åt det positiva, right?
Jag vet i alla fall att jag vill få ut så mycket jag kan ur 2010. Jag ska klämma och suga ur all saft, 2010 ska bli mitt år!

Ikväll firas detta hos min kusin, kommer bli keamptegrräjt! Så vill jag önska er andra som jag inte är hos ikväll, en pangbra kväll och gått nytt år!!!(=

P1000717-1.jpg picture by skosulan

091231

Gott nytt år!! ..Eller grått nytt hår!!(=
Anyway, ska dra till Hedekas nu, ska fixas en del inna ikväll, firar nyår där hos kusin, kommer bli keampe! Ska se om jag kan få med mej kameran vilket det har vart dåligt med nu det sista=S
Känner mej som en rishög, bad hairday och största påsarna under ögonen.. Blev sent igår ehm..
Men yess, nu ska jag bara packa lite kläder till ikväll sen drar jag och heeeela min håriga familj till knas(=


091230

Aloha!

Sitter i myskläder, har precis ätit någon form av kött!(= Ville inte ha stekt kött, så fräste köttbiten snabbt innan jag slängde in den i ugnen. Har aldrig gjort så förut, men bra blev det!
Har vart och handlat idag, en del till lägenheten blev det plus en del mat! Viktigt!
Ser på M.J live in Bukarest, grrymt bra! Hade den DVD:n en gång, men borta är den!! Så nu har jag fixat den på annat vis, hmmm!!!!!;)

Idag har vart en märklig dag, inget jag går in på dock. Men man inser att allt det vackra är kort, livet är ett lån och att det inte finns något gratis här i livet. Det bara är så, och det måste man acceptera. Man behöver inte gilla det, bara tycka att det är okey, för annars funkar det inte.

Daniel kom precis in, och nu drar jag heeeeeeeeeeeeeeeej!!!!!!!!!!!

091229

Tja folks!
Har lovat bilder på lägenheten, men blir inga ikväll! Sitter och ser på Kvarteret Skatan med J och D, älskar Skatan, yeh!
Har vart en latisdag idag, sådana behövs!


morgon!

Efter en katastrofal natt så var det ganska skönt att få komma upp imorse, ta en liten morgontur med Wiggo och bara njuta i en lugn promenadtakt.
Sitter i mjukisbralls och väntar på att min man ska vakna och ge mej mat.

På tal om mat, jag har kommit på en ganska bra strategi som funkar för mej när det gäller överkonsumtion på mat(A).
Jag är en person som älskar mat, mätt eller inte, jag äter!
Men för att försöka få ner matmängderna så försöker jag äta en frukost med mycket fiber tex. gröt, All-bran, grovt bröd etc.
Jag märker direkt om jag ätit en bra frukost eller inte, har jag bara slängt i mej ett par smörgåsar så kan jag vara sugen på mat hela dagen, småäta och trycka i mej godis.
Så min fukost numer innehåller för det mesta havregrynsgröt eller flakes, grovt bröd och en massa vätska. Det funkar för mej (=

http://static.tasteline.com/picprod/ImageGallery/Thumbnails/32/58332/25959_115483.jpg

Man kan faktiskt göra ganska mycket med sin frukostgröt. Här får ni en massa inspiration.

natt

Detta med sena nätter börjar bli min grej!;)
Har preis tagit en loveli duch med älsk, ett par timmar efter träningen, men svett e väl.. Sexit! VISST?!?!;) Tog ju premiär turen till gymmet i TH ikväll, och W O W vilket ställe! Jämfört med TH är Sportlife i Uddevalla en liten lort, haha!;)
Här var omklädningsrummen kanonstora och fräsha, det fanns skyddande väggar vid dörren så ingen risk att någon öppnar dörren och man står där i bara mässingen=S
Själva gymmet var stort, luftigt och det fanns gott om plats. Flera plus!!!

Tränade bröst idag, det och ett par dips och ca 20 min löpning. Efter en rejäl omgång bröstövningar så orkade mina armar inte mer, helt slut!
Blä.. Helt slut!! Nu blir det sängen, seeya!!

flytthjälp

[image-upload-460-707567.jpg]

Vill ni anlita Julles Flyttfirma AB, kontakta mej. Expert när det gäller att sova i fullt packade flyttlådor.

091228

Tja folks!
Så vart min jul-ledighet ifrån bloggen färdig, hann inte blogga då julafton var ena dagen och flytt nästa!;)
Men bor numer i Trollhättan, loveli stad! Får passa på att tacka Rikard för flytthjälp(=
Idag är det en massa saker på schemat, och gym till kvällen yeh! Träna bort julefettet!

Imorse klockan 10 stod jag upp, och älsk måtte vart trött för han fråga inte ens om han fick dusha med mej, haha!:P Har hittat ett par nya träningsknep jag tänkte visa er senare idag, bra huh?

Min frukost, detta plus frukt = yummi!!!!
[image-upload-11-753518.jpg]

091227



Hoola bandola, pirater!

Jag har tröttnat på snön!!!!!! Skitsnö! Man kör fast, halkar, kan inte jogga ute, blir blöt i fötterna.. Blä! Men varför klaga nu när den efterlängtade snön kommit? Det är bara att gilla läget och se fram emot våren och sommaren!(=
På tal om ketshup.. Jag sitter i den nya lägenheten just nu! Jag och J tog vårt pick och pack, och hamnade här i Trollhättan! Jag gillar Trollhättan, kan dock inte staden så bra. Men om jag hinner i övermorgon, så ska jag testa på deras gym(=
Jag ska slänga upp lite bilder på nya lyan, men inte nu. Är megatrött med tanke på vad Herr Klocka visar!

God Jul!



Önskar jag, Wiggo och Julle!

Lösenordskyddat

http://mystuffspace.com/graphic/key-to-my-heart.jpg
När orden är för tunga, passar de bra in här.

091222

Hej hej hallåååå i snöstormen!
Fy 17 vilken dag! Har handlat julklappar non stop, men härligt att det mesta är gjort! Jag är ju typen som handlar allt dagen före, men i år är det ändring på det, keampegrräjt!;)
Anyway, träningen sket sej idag..=/ Efter att ha ätit något olämpligt så hade jag världens magknip och hoppade över träningen. Givetvis gick det över när jag kom hem igen, gah!

Jag ska passa på att slänga in en sista önskelista!(=

L'Oréal -serien; Absolute Hair Repair, eftersom mitt snart är slut och att mitt hår behöver det!=S

På önskelistan?

Haha!
Jag är bara såå sugen på att skicka efter en tisha med just denna texten!




Denna tishan, plus jättemånga andra med finurliga tryck pch texter, finns på SpreadShirt.

Lidingöloppet

Oh yes, Lidingöloppet är bestämt! Nästa år den 25 september smäller det! Det är tack vare min farbror som jag fått upp ögonen för detta loppet, 3 mil är en utmaning och ett ypperligt tillfälle att få testa sej själv.
Anyway, denna dagen har susat förbi fort. Meningen var att åka till arbetsförmedlingen, sedan julshoppa med älsk och efter det gymmet.
blev det inte.
Funderar på att testa ett nytt gym ikväll, närmare där mamma bor eftersom det är där jag spenderar eftermiddagen och kvällen.

På tal om träning.. Testade (för mej) ett nytt träningsredskap igår; hyperextensions, som fokuserar på rumpa, svanken och baksida lår.
Det kändes otroligt gott i ryggen även om den brännande känslan smög sej på en efter bara ca; 5-6 repetioner! Där ser man hur otränad i ryggen man är. Bara att träna, träna, t r ä n a !

Bild lånad ifrån muscles.se
Hyperextensions / hypersträck

091220 kvällen

Tja folks!
Grillade korv på fjället idag, jag, älsk och Wiggo. Var megamysigt<3 Wiggo sprang omkring och hade tydligen fått en heeel del snö i öronen, för min röst trängde inte riktigt in när jag ropade på honom, hmmm!
Fast efter ett tag blev hans ben trötta och insåg att det var trots allt lite mysigt vid elden:)
[image-upload-201-771488.jpg]

Efter detta åkte vi hem och bytte kläder, uppdrag gymmet!
Det gick bra idag även om jag var aningen segstartad. Men det är väl så:) Orkar inte skriva så mycket nu, för nu blir det pasta och spenaaat!:)
Tog en för himla kanoners snygg bild på vattenflaskan, yeh!
[image-upload-216-728162.jpg]

Lista

Den här listan har jag lånat ifrån iForm, där står det hur mycket bra som helst!

Så här lätt förbränner du 100Kcal om du väger 65 kg:
Löpning - 10 min
Spinning - 12 min
Motionsimmning - 12, 5 min
Styrketräning - 16 min
Rask gång - 16,5 min
Cykling - 10 min
Bodypump - 11 min
Poweryoga - 14,5 min
Hoppa hopprep - 9 min
Skridskoåkning - 25 min
Badminton - 13,5 min
Längdskidåkning - 8,5 min
Trappgång - 40 våningar, ca 700 steg
Grundstädning - 20 min

Inte mycket man behöver göra, egentligen! Att städa gör ju alla, och trappor är det bara att lära sej att inte undvika.
Men hinner inte skriva så mycket mer nu, ska till fjället med pojkvännen och vovven och grilla korv, sedan gymmet, myyyys!!!<3

En bild på älsk och mej ifrån våras, gos!(= Där ser ni även att mina armar och bröst är ganska slappa. Eller ah, jag har ju inte lagt ut någon före - efter bild från tiden innan jag började träna och nu, så ni har ju inget att jämföra med=/ Men jag vet skillnaden, och det är väl också det viktigaste?(=


091220

PinkBody.jpg image by dublindevil24
Tänk att ha Alecia Moore´s kropp, yummi!!! Rena drömmen!!!

Good morning folks!
Sovit gott? Själv sov jag som en gris, bokstavligt talat!;) Lördagskvällen bjöd på popcorn, choklad, gott vin och Pirates -maraton, lovelii!!!
Igår var jag även ute på julklappsjakt, slutade med inga julklappar, men lite ifrån Åhlens till mej själv, hmm..;)

Anyway.. Idag, gymmet! Planen är att träna ben, mage och eventuellt rygg. Benen behöver jag verkligen träna, eftersom jag ridit hela mitt liv (slutade för ca 4-5 år sedan) så har slappa ben aldrig varit några problem för mej. Men NU!! De ser ut som slingriga, korviga saker som bara är i vägen, hmm.. Vart tog mina ridlår vägen, va? VA?!?!

Jag har en lista över 10 -minuters aktiviteter och över hur mycket kcal du förbränner när du utför dem. Vart är den listan? Inne i sovrummet? SKa hämta listan och uppdatera innan jag åker till fjället, om ett par timmar. Man tror inte att så lätta saker gör att man förbränner något alls, men vänta och häpna mina vänner;)



vad gör man inte när magen skriker

0-517f1409d120c2ec2f3dfd9a41c8a628.png

Kolla varifrån!

vad gör man inte när magen skriker?;) skulle ju spara pengar denna månaden och inte köpa färdig mat ute, men men, de e ju fredag:)


091217

God snödag alla!http://vastate.files.wordpress.com/2009/09/glass-of-water.jpg
..Vistigt, huh?;)
Kom precis hem ifrån gymmet och jag är glad jag lever med tanke på väder och väglag! Helt galet! Dock körde älsk nu på kvällen, själv höll jag på att bryta samman/=
Anyhow.. Träningen gick skit eftersom jag ätit dåligt idag och eftersom jag hela tiden ältade detta i hjärnan så fick jag en psykisk spärr, som J så fint kallade det. Gav dock inte upp utan kämpade på, vilket är det viktigaste!

Dessutom, ni vet det där att om man dricker ett glas vatten före varje måltid så blir man snabbt mättare och på så sätt inte äter lika mycket? Det är falskt.
I en ny studie så visade det att både tjejer och killar som drack mellan 350ml-500ml vatten före maten inte alls åt mindre.
Men de personer som deltog i studien som hade sin ålder över 60 år, de åt ungefär 58kcal mindre. Därför ska forskarna nu undersöka om ett glas vatten före måltiderna kan bli en framtida bantningsmetod hos de äldre.


091216

Tja folks!
Fy sjutton vilken dag, kört i diket och haft mej men är äntligen hemma nu, puuh..=S
I alla fall, vart på gymmet förut, men efter alla händelser så var min skalle pannkaka och jag orkade endast med ett par ryggövningar, åkte hem efter 20 minuter.

Älsk tog en bild på mej bakifrån, och jag blev positivt överaskad! Jag börjar bli av med deta feta på ryggen yeh! Jag blev kanonglad, och älsk berömde mej jättemycket för tränignen. Det är sådant som får en att vilja ännu mer :) Är bara tvungen att slänga in en bild på ryggen, så kan ni sedan få se skillnaden om en månad igen. Dessutom så kan jag backa bakot om ett par månader när träningssuget sinar, och se vad jag verkligen vinner på att fortsätta träna! Före jag började träna hade jag inga konturer på ryggen alls, och detta har hänt på en månad!
Kass mobilbild, men för mej som bara haft en massa FETT så är detta ett enormt framsteg!(=
DSC02264-1.jpg picture by skosulan

Nu är det inte heller många dagar kvar tills flytten, 10 dagar faktiskt, kommer bli keampegrräjt!!(= Guud, vad jag längtar! Kommer bli såå underbart!

Snö!

Hejsan hoppsan lillebror!
Helt underbart med snöstorm, bokstavligt talat!(= Keampegrräjt! Hinner inte skriva så mycket, ska till gymmet, sedan raka vägen hem och fira papps som fyller år idag. Tårt och grejjer, mummms!!!! En liten mysbild på min hjärtebit Wiggo, så länge<3




run with that!

http://1.bp.blogspot.com/_l0KX2P4F3y4/SMWSJNipRbI/AAAAAAAAACs/QE-9Q-hHjZw/s320/jogging+to+music.jpgSkitbra träningsmusik, perfekt att ha på denna radiokanalen när man gymmar :) RadioSeven, som stationen heter, spelar snabba låtar med mycket bas som får en att vilja ta i mer mer meeeer!!:)
Inte för att just den typen av musik är någt jag lyssnar på till vardags, men på gymmet yeh!
Nu ska jag sova, blev lite sent idag --_--



C-vitamin

Fick reda på idag att forskare i USA säger att folk som får i sej mycket c-vitamin har mindre fett på magen och har mindre midjemått, än folk med lågt innehav av c-vitamin.
C-vitaminet omvandlar fettet till energi istället för att det hamnar i fettcellerna.
Så nu blir det mer apelsin, paprika och bär för min del!;)

Nu åker jag iväg till jobbet om en liten stund, ska bara skrapa frost ifrån bilrutan först, härligt med vinter;)

Lucia

Tja folks!
Glad Lucia, på er!:)
Just nu sitter jag med bror och ser på Pistvakt, har ätit middag och lussefika, mys:)
Jag är megaseg efter natten som var, men det gick bra och det är det som är huvudsaken. Ska jobba inatt me, är sen ledig till på onsdag.
Ingen träning idag, had nog inte orkat det heller. Men de dagar jag inte tränar så är det promenad som gäller, det mår man bara bra av.:)
Är man ute och går ca en halvtimme före frukost så gynnar det fettförbränningen.

Så här mysigt sitter jag och har det nu. :)

091212



Här sitter jag. Joggingen idag gick skit, ååh!! Men sprang i 20 minuter, så det godkänns i alla fall !knappt! Men yes, inget att haka upp sej på. Får helt enkelt kämpa på med joggingen tills jag hittar något motiverande så det går lättare.
Saknar styrketräningen=( Men hinner inte åka till gymmet förren tisdag, så ah.
Men för att återkomma till motivationen, det är enormt viktigt för mej. Ingen motivation, ingen vilja. Any ideas?
Saker som att jogging gynnar resten av träningen, bättre syreomsättning, bli smalare etc. är inte nog för att joggingen ska bli roligare. Men det är som sagt bara att kämpa på!

Ikväll är det jobb som gäller, eller inatt för att vara korrekt. Jag börjar kl 10 och ska ta det lugnt fram tills dess plus att jag ska göra en matsäck, ringa babe och.. Ah det var väl det jag skulle göra!;)

091212

Aloha!
Satte precis på Top Gear, AC/DC`s sångare Brian är med, coolt!(=


The deal.

Okey, så här är dealen; Vinner Erik så lovar jag mej själv att skippa godis och snabbmat de närmaste två veckorna!!
Bara Erik vinner, ååhh!!!!!!!!!!!!!


Film(=

Såg på en kanonfilm igår natt, hade sett den förut så visste vad som väntade. Death race. Men frälst i mustanger som man är så klart man ser på denna vrål läckra GT:n!(= Läcker på ett sätt som får en att dreggla längs TVskärmen;)


091211



Så här mysigt har jag det så här på morgonkvisten(= Sitter med en mugg kaffe, har precis käkat frukost och ska snart packa badkläder inför badrehabiliteringen idag. Det är alltid något man glömmer packa ner inför badet; Rena sockar att ta på efter badet, badlakan (en gång fick jag med endast en liten handduk, sån man tvättar händerna med. Dom andra hade ju roligt åt detta men;) så det gäller att packa med omsorg!;)

Idag ska jag även vara stolt över mej själv, ställde mej på vågen igår första gången på en månad. Eftersom jag började med P-piller igen så har hela jag svullnat upp och på så sätt har jag inte vågat stå öga mot öga med vågen.
Men igår kväll tog jag modet och.. Såg att jag hade gått ner 2 kg på en månad, yeh! Ska jag våga avslöja vikten på bloggen? Väger nu 59kg, och så länge det inte är muskler som gör att jag går upp, så vill jag gärna hålla mej på dessa siffrorna. Känns bara så himla bra att tack vare lite träning och (någotsånäär) regelbundna måltider så mår man så mycket bättre, psykiskt!(=

Eftersnack

Glömde ju uppdatera om dagens träning!!
Det var axlar som gällde idag, något jag inte heller fokuserat tidigare på. Så min personliga tränare (galet personlig;)) J visade och jag gjorde det bästa jag kunde. Det gick bra, men som J sa, det märks att det ärdålig syretillförsel i axlarna!

Körde axelpress där jag gick upp till 6kg, testade på 7kg men orkade bara lyfta två gånger. En skön övning som jag hoppas på ge snabba resultat.

Gjorde även shrugs där man håller i en tyngd som passar, låter armarna hänga och rulla med axlarna. Även en övning till som jag bara inte kan minnas vad maskinen heter! Fpr ta reda på det(=
Av slutade med en femminutare på crosstrainern, sedan sa min kropp nej och J sa mat;)

Visste ni föresten att kaffe kan minska träningsvärken med 50%? Dricker du två koppar en timme efter träningen så blir värken inte lika tydlig. Plus stretchning, såklart(=

Bild från motionsguiden.se

kväll

Shit pommes vad tröt jag är!! Helt galet.
Sitter i Hedekas och får väl snart sova, ska upp och jobba kvart i 7 passet imorrn, gott(=
Pappa kom precis med tidningen där det stod om min kusin som kom tvåa i judoSM, snyggt(=
Jag ska dricka upp mitt te, ta lite mer kalvsylta och sen lägga mej, så kommer morgondagen snabbare, yeh!

091210 eftermiddag

Nu har jag lagat mat till min man, lagade pasta och en sorts ugnsbakad falukorv med morötter och palsternacka, mums(=
Har vart ute med Wiggo en stund, hoppas studsmatta med honom, f a k t i s k t !;)
Just nu smälter jag maten i magen och ska väl snart hitta på något, struntar i grupp passet idag, kanse skulle ta bröst istället?
Sitter och njuter för tillfället till Pachbells Canon in D, fast just nu i lite nyare version. Har haft denna låten på bloggen såå många gånger, men den tål att upprepas om och om igen(=


Russian Roulette


091210

Gahh! Träningsvärken är inte nådig från igår, iish!=S Känns ju bra på ett vis, men inte på det andra. Yeye, thats it!;)
Jag ska testa att ta apelsiner, lime eller citron, hacka dem och lägga dem i en plastmugg med vatten, frysa in och -tadaa- you have at C-vitamin glass!(= Smart?

http://www.megarepack.nl/en/images/citrus.jpg

091209 Kväll

Tja folks!
Träningen idag gick bra, tränade biceps, ben och lite rygg. Jag vill börja träna ryggen mer så jag slipper ryggont i jobbet, dessutom får man snyggare hållning!(=
Avslutade med 20 minuters intervall på crosstrainern, känndes kanonbra och jag presterade bra. Funderar på att ta ett grupp pass imorrn, det var länge sedan. Antingen bodypump eller spinning, eller fortsätta med bröstövningarna. Får se imorrn vad som faller mej in, helt enkelt!(=

Visste ni föresten att 1 liter läsk i veckan motsvarar 13 kilo extra fett på ett år? Tänk på det när ni sörplar i er julmusten;)
http://paolasartoretto.files.wordpress.com/2008/12/julmust_27875b.jpg

Lösenordskyddat

http://www.overstockjeweler.com/images/I/overstockjeweler_1944_69688498.gif
Testar att göra ett lösenordsskyddat inlägg!(=

Min första önskelista!!(=


091209

Tjaaa...!!
Kan inte sova!!!! Ibland bara det är så. Som nu, inatt! Har läst ut tidningen jag köpte idag, men inte det minsta trött blev jag. Har sett Over the Hedge, men all energi var kvar i kroppen min =/
Så blogga är väl en given nattmedecin?(=
hantelpress
Gymmet gick fucking grräjt idag! Länge sedan det kändes så bra, haha!(= Började med bröstövningar som nummer 1, värmde upp med 5kilos, och toppade faktiskt med 10kilos hantlarna!! Förra gången orkade jag bara lyfta dem tre gånger själv, denna gången heela setet; 10 ggr!!!!! Yeh!!
Testade även på 12,5 kilosarna, men orkade bara en själv där så ah, får se när jag orkar dom, spännande!
Tränar bröst såsom på bilden till höger, fast jag är 17 inte naken!!=O

Sedan visade J mej en ny övning, dips. Hela kroppen känndes konstig när jag var klar med den. Blev iskall och mådde dåligt, så ah ett rejält pass;) Avslutade med 20 minuters intervall på crosstrainern, kul(=

Jag tror faktiskt att styrketräning var något för mej, trots allt. När jag har J som sporrar mej så att jag lyfter tyngre, bättre och på så sätt presterar myycket mer, så får jag ju även resultat. Som nu ikväll när J utbrister att jag fått smidigare armar med tydligare konturer och hårdare bröstmuskler! Sånt får mej ju bara att vilja förtsätta, mer mermer!!!!=D

awh!


What´s love got to do with it?



Att beskriva kärlek är väl nästan omöjligt? Känslan varierar varenda gång man blir kär, och är väl olika för varje person. Och hur vet man att man är förälskad, eller kanske bara intresserad? Detta kan man bara veta själv, ingen annan kan bestämma detta åt någon annan.
För mej är djup kärlek en massa pirripirr i magen, att le utan någon speciell orsak, att få ont i magen av saknaden till den personen, visa ömhet och vara rädd om personen. Och såklart, ömsesidig respekt.
Men det sistnämnda är väl redan givet? Även uppoffringar är viktigt i ett förhållande, för att båda parter ska må bra.

Att göra saker, de behöver inte vara stora, bara ytterligare bevis på att man tänker och värnar om den man älskar. Små viskningar, en god middag hemma, en puss eller att bara lyssna på, utan att dömma, när man har problem av något slag eller är ledsen.
Och det, enligt mej, viktigaste är väl att jobba ihop. Alltså inte jobbet jobba. Utan jobba ihop i förhållandet åt samma håll, komma med lösningar som man tror passar båda, eller jobba ihop tills man får något som båda kan acceptera. Istället för att dra åt sitt håll och se till att den andre dras efter.

091208 Mer musik

Varför inte köra med 2 låtar på rad? Man blir sjukt glad av musik, det bara är så! Denna låten brukar jag och J sjunga i bilen när den kommer på radio, singalong!
Denna gången är det Laleh som pryder inlägget. Jag har bara lyssnat förbi henne, men antingen så blir hennes musik bättre eller så börjar jag vänja mej vid hennes musik bara. Vilket som, så är hennes Bjurö Klubb riktig bra(=



Dessutom, träningen med W gick så jäkla bra förut att jag verkligen inte ville sluta!! Men man ska ju sluta när det går som bäst, så ah.. Svårt var det, men vi var nog båda lika nöjda med träningspasset(=

Music

Självklart bjuds det ju även på musik denna gråmulna tisdag(=



091208

Hej små snorkråkor!
Har ni tänkt på att det är de små sakerna i livet som gör en lycklig och som gör att man mår bra? Ett leende, en komplimang, att man visar omtanke genom att fråga hur man mår och sedan vilja lyssna.
Tänk att leva ett liv med någon som inte respekterar ens känslor, inte respekterar hur man känner sej och på så sätt inte vilja förstå och jobba sej ur situationen på ett ärligt sätt.
Genom att respektera er person så är hälften redan vunnit.

Anyway, kan ju avslöja att tandisbesöket igår var det snabbaste i historien!:P Tandläkaren slipade tanden i typ tre sekunder, sen var det klart, haha!:P
Efteråt åkte jag till Hedekas för att testa kläder som bror min växt ut, jag fick tag på en massa mysjumprar, och en fleecejumper, kanon att ha när jag hjälper J med garaget(=
När jag kom hem till Bokenäs igår så somnade jag på sängen, vaknade av att J kom in med ostmacka och en kopp med varm glögg, mmmhh!!!!  Kan säga att det var de godaste mackor jag sett på länge!

Dessutom, W sätter nu alla fyra benen i skolådan utan problem! Grejjen är bara att han gärna sätter sej på den också, så den har gått ganska mycket isönder;) Men nu kan han få plats med fyra av sina klumpiga tassar i en liten skokartong, så började med en ny grej igår. Hmm, hur ska jag beskriva detta nu då..? Han ska sitta på min sida, och när jag lyfter upp vänster ben, då gör han samma sak. Samma med högerbenet. Lite cirkus här;)
Förstår ni? Jag är kass på att förklara, men om vi hinner med att filma lite idag, så kan jag lägga ut en film till kvällen(=

091207

God morgon folks!
Har precis snyltat av J´s frukost, är inte hungrig så tog ingen egen. Ändå är man på pojkvännen och tar den ena biten efter den andra på tallriken, konstigt fenomen det där;)
Anyway, idag är det tandläkaren som gäller, hur ska detta gå? Ska åka om ahh.. en timme ungefär, kl 12. Åker tidigare eftersom jag ska in på apoteket igen och köpa lite stuffs.

Wiggo tyckte inte alls om ögondropparna idag=/ Han vände bort huvudet två gånger, innan han gav med sej och insåg att jag var den envisaste av oss. Han tog i alla fall dropparna snällt, som vanligt, men med lite mer illvilja denna gången.
Jag försöker ge W dropparna när de är rumsvarma, och han vart inne ett tag. Så att dropparna och W är lika varma. Inte kul att få iskalla droppar i ögonen liksom!
Men ah, nu ska jag göra mej lite mer klar så jag kan åka sen(=

PÖSS HEEEEJ!

Kerlek

Sommaren 2007, den 15e juli föddes en guldfärgad valpkull på 5 valpar ute vid svenska västkusten. En av dessa guldklimpar var min Wiggo, min alldeles egna underbara! En egen hund, ä n t l i g e n!! Denna gången var det jag som skötte allt, ingen mamma eller pappa som hade huvudansvaret, utan Wiggos liv och välmående hängde på mej. En fruktansvärt hemsk, men samtidigt underbart galet bra känsla!
Vår första valpkurs gick kanonfint, vi lärde oss en massa och denna kursen var en bra start på Wiggos och mitt liv tillsammans. Kursledaren hade jag känt sedan flera år tillbaka, och jag visste att det var av henne jag ville lära mej allt.
Wiggo lärde sej ligga tyst och stilla i sin bur trots allt frestade utanför, vi lärde oss att jobba som ett team och vi insåg hur jäkla bra vi jobbade!
Detta var vintern 07-08.

Jag längtar tillbaka till den tiden, inga bekymmer, inga samvetskval, ingenting. Jag och W gjorde det vi tyckte om, gick promenader, gick kurser, tränade hemma, myste varenda kväll, allt som vi ville det gjorde vi!
Senare när jag var tvungen att flytta hem till mamma och pappa, kom W i kläm då jag satte mina egna problem i första hand. Det var mej som jag tyckte synd om, det var mitt liv som hade förstörts, mitt liv som var tillbaka på ruta ett igen. Wiggo fanns där för mej, sov med mej, tröstade mej. Men jag fanns inte där för honom, inte på det sätt som vi hade behövt.

Efter några månader började jag inse att livet fortsätter, det är bara att bryta ihop och gå vidare! Jag och W gick massagekurser, jag gick ledarutvecklingar och började en kurs till att bli hundinstruktör.
Mitt i allt detta, hösten 08, så fick jag tag på en lägenhet! Inne i staden, vilket var ca 4-6 mil ifrån där jag bodde.
Jag flyttade dit, Wiggo stannade hos mina föräldrar de första veckorna, sedan kom han in till mej.
Äntligen fick han all den uppmärksamheten han var van vid! Vi gick långa dagliga promenader, lekte i parkerna med kompisarna, myste om kvällarna med skön massage och bara var vi!
Allt känndes rätt, så här ska det vara!

Efter många om och män, flyttningar hit och dit så är Wiggo där han ska vara nu. Hos mej och Jerry. W är min bebis, min ögonsten och mitt allt. Jag behöver honom lika mycket som han behöver mej. Mamma säger att han är en bortskämd skitunge, och jag tror hon har rätt, haha!;) Men är man underbar så ska det väl synas?(=
Vem annan tycker om en även om man väljer fel val här i livet, klantar till det och förstör? Vem annan ger mej sympati när andra dömmer? Han finns hos mej när jag känner mej ensam. Han blir inte arg när jag inte förstår honom. Han kommer inte överge mej, aldrig! Han saknar och längtar efter mej när jag är borta.



091206

Tja folks!
Yeh, vilken söndag!! ..Och vilken lördag det var igår, om inte annat!
Jag jobbade ju eftermiddag-kväll igår, och efter jobbet var jag helt slut. Utmattad! Trodde även att Jerry skulle vara det är jag kom hem, eftersom han hade haft tenta hela dagen. Men IKKE!
Han överaskade mej med glögg, godis, chips, vitlöksbröd och tända ljus, mmm!!!! Blev jätteglad, och kvällen var mysig och efterlängtad!

Idag har jag vart med J ute och försökt åstadkomma något vettigt. Jag kastade väl mest pinne med Wiggo, men klättrade faktiskt upp i ett träd och fixade med en lampas kontakt så aahh, Fru Duktig!! ;)
Wiggo hade verkligen megakul idag tror jag. Han gjorde sej själv ett rejält lerbad, badade hela hans söta ansikte och verkligen bäddade in a l l t med lera!
Eftersom han inte har något emot att dusha, så får han gärna gegga ner sej, det är ju faktiskt lätt att ta bort(=

För övrigt så gick det jättebra att ge W ögondropparna! Han håller huvudet helt stilla, låter mej dra lite grann i ögat så att dropparna hamnar där de ska och han är blickstilla när dropparna landar i ögat också, helt galet duktig är han!(= Hoppas nu bara att de hjälper, jag märker att hans högra öga är lite känsligare eftersom han gärna kisar med det. Men som sagt, nu är det bara att vänta och hoppas att dropparna hjälper.

091205

Hej på er små barn!
Jag har mensvärk=( BLÄÄ!! Under denna wounderbara vecka (som tur är bara är typ 3 dagar för mej, yeh!!!) så loovar jag att jag skulle kunna äta en buffel! Jag är inte sugen på godis eller ngt sånt, utan MAAT!!! Restaurang?! Here I come!!
Har precis ätet fyra smörgåsar och är sugen på mer, men inser att det får vara ett stopp någonstans, hm.. Ska göra smörgåsar och ha med mej till jobbet sen me, är helt galen i ostmacka just nu!;)

Jag testade örondropparna på Wiggo igår, dropparna luktade faktiskt jättegott(!) men gissar på att det inte var ens hälften så gott att få det i örat=S Men efteråt fick han sej en rejäl öronmassage, det gillade han minsann!(= Idag var jag på apoteket och hämtade ögondropparna och dropparna (StrongHold) som han ska få droppat i nacken. Ska göra detta ikväll, tänkte jag.

haha, hittade bilden på kusinens vovve Ludde i min gamla lägenhet på Skogslyckan, söt va?(=

091204 eftermiddag

Tja alla monsterdiggare!
Fräädag there is!! Och vad det rör mej?! Inte ett piss!! Jag ska sitta här och inte röra mej  ur fläcken, bara sitta här och låta omvärlden glömma bort att jag finns. Att det sitter en liten Marie med hull i Bokenäs. Glömma bort skiten, jag ska låta dem glömma ljuden av mina andetag, viskningarna och de ljudlösa rörelserna. Bort med minnen. Bort med allt!
Neeeej, inte riktigt så.. Men nästan!;)

Åkte in till Uddevalla idag med min Wiggo, han skulle till vetrinären med sitt utslag vid ögat. Det visade sej att min söta underbara älskade hade svamp! Wiggo är nya Svampbob!
Så fick medicin emot svampen, och ska på återbesök om 2 veckor. Så nu är det bara att följa recepten och hålla tummarna!
Det gör alldeles ont i mej när min W inte mår bra, det slits inom mej och jag vill ju bara att han ska ha det det bra. Han ska inte behöva få salvor i ögonen, eller ta örondroppar som svider. Han ska inte ens behöva veta att den sorten av känsla, smärta, finns. Han ska leva, älska varje minut och se fram emot varje sekund. Utan att ens ha i baktanke att han vet hur onödig smärta känns!


Mys!


091204

Hola folks!
Pronto es Navidad! ..Japp, kom och tänka på det igår, det är ju verkligen snart jul! Tänk så fort detta året har gått, nästan kusligt att tänka på det..!
Jaja, ligger och myser i sängen med Wiggo och Julle, awh..! Så här på morgonen så vill W ligga nära nära, helst lite på, och ger då och då ifrån sej små nöjda suckar. Helt underbart, och jag kan liksom inte låta bli att pussa hans nos då och då(=

Ska upp om ett par timmar, men det är sååå skönt i sängen.. Men ska upp och åka till vetrinären, höra vad dom har att säga. Efter det blir det powerwalk med Jess eller nått. Sedan vet jag inte vad helgen har att erbjuda. Sugen på det mesta, men sparar pengar ååhhhh=(
Sugen på en riktig myshelg eftersom nästa helg är fullspäckad med jobb, men ah.. får se hur det blir med den saken=/

Första advent, hööög mysfaktor!!


091203

Tja folks!
Det är fortfarande så himla fint ute, frosten ni vet? Detta är tredje dagen i rad som frosten klamrar sej fast på marken. Jag gillart! Wiggo blir inte heller lika lätt lerig, bra huh?;)
Igår kollade jag och babe på Santa Buddies (jag älskar dom filmerna, men Snow Buddies var bättre), och gaaad vad jag ser fram emot när snön kommer asså!;P
Anyway.. Idag blir det lugnt, ska börja shejpa W att lyfta varsitt bakben. Inte lätt för en hund som knappt har någon bakdelskontroll alls!;) Han tror väl att kroppen tar slut strax bakom nacken därför att vi aldrig tränar där han behöver tänka på sina bakben. Dom bara hängr med.
Får bli något att tänka på (=

091202 eftermiddag

Efter en otroligt trög joggingtur, sprang i knappt en halvtimme=S Drog dock ut på tiden och gick hela vägen hem, hade ingen lust eller ork till att springa mer. Så kan det vara ibland!
Wiggo hade i alla fall minst lika mycket energi kvar som innan vi gick ut, så det blev lite sök och shejping här hemma också.
Så nu ligger han som slagen på golvet bredvid mej, soetnosen<3

hej

Har bytt om inför min joggingrunda, drog på mej mitt nya underställ ifrån SportShopen under allt, så nu ska jag väl inte frysa??
Löpningen blir en timme as usual, funderar dock på att dra ut på sträckan, kanske skulle maxa? Anyhow, så blir det en rejäl uppvärmning i alla fall pga kylan, jag får lätt ont i mina leder då.
Sitter och lyssnar på mina gamla idoler som jag lyssnade sönder i mina unga år; Good Charlotte såklart. Jag kunde verkligen allt om varje individ i bandet, haha!;P Lyssnade så gott som sönder varenda låt, visste vem som skrev låten till vem, varför, när och var.. typ!;)
De skrev låtar som passade så jäkla bra in när man var 15 år och hatade allt och alla, men också texter där varenda en av mina känslor speglades av och blev till ord.
Visst är det mycket GC nu också, men mycket annan musik delar space i Spotify.

http://nimg.sulekha.com/Others/original700/2008-8-13-5-55-53-b792cc15a2a14f929bc36f74d5c11b5e-b792cc15a2a14f929bc36f74d5c11b5e-2.jpg

091202

Idag gör mitt sår ont!! Det är inget kul att ha afte, och jag önskar inte ens att min värste fiende hade det!=( Bara att vakna gör ont, då skinnet sträcks när jag rör mej och smärtan kommer som små snabba blixtar!
Men ska hitta på en massa saker idag så att jag har annat att tänka på än min afte, ska i alla fall försöka.

43210_1212953836.jpg picture by skosulan

091201 Kväll

Tjaaa..!!
Sitter och äter upp Jerrys choklad, ihop med min julmust är det en sååå megagod blandning så ni kan inte förstå!;P Kom hem ifrån jobbet för en liten stund sedan, det är alltid så gott att få komma hem efter ett arbetspass, ska ni veta. Jag var på plats på jobbet halv 2 eftersom det skulle komma två sjukgymnaster och visa lite förflyttningsteknik. Jag gillar när det kommer folk och visar sådana saker, förflyttningar, lyftövningar etc. Man lär sej arbeta på rätt sätt, dra på rätt ställe, stå där man ska. Istället för att stå fel och få ont i ryggen, eller flytta vårdaren fel så att denne för ont. Jag gillar att lära mej nya saker, och varje gång dessa personer kommer så lär man sej något nytt (=

Imorgon ska jag ringa till Wiggos vetrinär, stackarn har fått utslag igen! Fast denna gången av, vad jag kan se, en annan sort. Han störs dock inte av det, inte har han ont eller irriteras av det heller. Samma sak när han kastrerades, han fick inte smärtlindring för han behövde det inte! Han är knäpp min knasboll!;P


091201

Tja folks!
Sitter och laddar inför jobb, det är keampegott väder och mitt humör är, trots smärtan, på ganska hög nivå. Vilken smärta? ..kanske ni undrar då? Ja, det är inget som jag vill ta upp just nu, men jag har en vecka ungefär kvar på helvetet=(
Tycker bara att jag har världens bästa pojkvän som står ut med mej när det gör way för ont och mitt tålamod är nere och skrapar på noll. Det är faktiskt svårt att vara på tiptop ibland, även om lyckan står för dörren.
Anyway, jag ska inte klaga, det finns ju de som har det ännu värre än mej.

Soffan som jag och J fick va Kalleballe igår, står i teverummet tills vi vet vart vi ska ha den tills vi flyttar. Både Wiggo och Julle har inspekterat och givit deras nya sovplats myycket väl godkänt;) Julle somnade i den soffan mesamm den kom innnanför dörren, typ!
Kommer bli kanonbra i lägenheten(=
Yeye, nu ska jag dra, hade!

091201

Tja folks!
Sitter och laddar inför jobb, det är keampegott väder och mitt humör är, trots smärtan, på ganska hög nivå. Vilken smärta? ..kanske ni undrar då? Ja, det är inget som jag vill ta upp just nu, men jag har en vecka ungefär kvar på helvetet=(
Tycker bara att jag har världens bästa pojkvän som står ut med mej när det gör way för ont och mitt tålamod är nere och skrapar på noll. Det är faktiskt svårt att vara på tiptop ibland, även om lyckan står för dörren.
Anyway, jag ska inte klaga, det finns ju de som har det ännu värre än mej.

Soffan som jag och J fick va Kalleballe igår, står i teverummet tills vi vet vart vi ska ha den tills vi flyttar. Både Wiggo och Julle har inspekterat och givit deras nya sovplats myycket väl godkänt;) Julle somnade i den soffan mesamm den kom innnanför dörren, typ!
Kommer bli kanonbra i lägenheten(=
Yeye, nu ska jag dra, hade!

RSS 2.0