Fryschokladmuffins
För något år sedan så satt jag på ett forum och hittade där ett recept på något som måste tillhöra världens godaste muffins! Hittade detta receptet igen, och är såå sugen på att baka dessa igen! Så när J kommer hem till kvällen så ska jag fråga om vi inte kan åka och handla!;)
Här är receptet om ni har lust att baka själva, och jag -lovar- dessa muffins är kanongoda!!
Du behöver:
2 ägg
100g smör
1 tsk vaniljsocker
1krm salt
2msk kakao
1 1/2 dl mjöl
Fyllningen:
100g margarin
4msk socker
2tsk idealmjöl
4tsk kakao
1dl grädde
1dl mjölk
Sätt ugnen på 175grader.
Vispa ihop ägg och socker pösigt. Smält smöret och blanda ner i äggsmeten. Blanda ihop resten av ingredienserna och vispa detta ner i smeten. Häll upp i muffinsformar, ca 1 stor matsked i varje form och grädda i 15 minuter.
Koka sedan ihop ingredienserna till fyllningen och låt koka i ca 2 minuter. Rör om hela tiden, för det kokar lätt över eller bränner fast i botten (trust me).
Låt detta svalna och häll sedan över på muffinsarna, och ställ sedan in i frysen.
Ta fram ca 5 minuter innan servering :)


Här är receptet om ni har lust att baka själva, och jag -lovar- dessa muffins är kanongoda!!
Du behöver:
2 ägg
100g smör
1 tsk vaniljsocker
1krm salt
2msk kakao
1 1/2 dl mjöl
Fyllningen:
100g margarin
4msk socker
2tsk idealmjöl
4tsk kakao
1dl grädde
1dl mjölk
Sätt ugnen på 175grader.
Vispa ihop ägg och socker pösigt. Smält smöret och blanda ner i äggsmeten. Blanda ihop resten av ingredienserna och vispa detta ner i smeten. Häll upp i muffinsformar, ca 1 stor matsked i varje form och grädda i 15 minuter.
Koka sedan ihop ingredienserna till fyllningen och låt koka i ca 2 minuter. Rör om hela tiden, för det kokar lätt över eller bränner fast i botten (trust me).
Låt detta svalna och häll sedan över på muffinsarna, och ställ sedan in i frysen.
Ta fram ca 5 minuter innan servering :)


Kommentarer
Trackback