Do a little more each day, than you think you possibly can.

Foto ifrån cykelutbildningen 2010, emilforss.se.

Om man, som jag, ofta går på gruppass så väljer man väl pass efter vilken ledare man anser coacha bäst. Jag vill ha en ledare som ger vägledning genom hela passet, bara den vet var och när uppvärmingen tar slut och allvaret tar vid. Bara ledaren vet var topparna i passet ligget och hur många låtar, eller minuter, det är kvar till finalen, eller hur många minuter som kvarstår av aktiva återhämtningen etc.

På så sätt utnyttjar man hela passet. Att ha 3-4 finallåtar som innebär att man under sista rycket inte orkar ge 100%, pga av att ledaren inte visar var man laddar och var någonstans man kan lägga all den sista energin man har kvar.

Jobbskada möjligen. Jag vet hur jag själv coachar när jag leder pass, så som jag själv vill att en ledare ska vara. Tydlig i var man är i passet, ha ett bra förarbete i form av musik och sammansättning samtidigt som man ska kunna pusha, pusha, pusha.

Jag går inte på pass där ledaren fipplar med cdbyte låt efter låt, eller som sjunger med i musiken mer än vad den coachar.
Jag går heller inte på pass där ledaren inte har en plan bakom passet. Ska det vara intervaller, pulsträning etc.? Det ska ledaren ha koll på.

Så, ett litet tankeinlägg från min sida. Som tur är så är alla olika, alla tränar bättre med olika ledare, och olika ledare drar olika folk. Man får det man väljer. Tur är väl det :)

Enjoy your pain, you've earned it!

..Denna tanken slog mej vid målgången på Lidingöloppet, hade gett en miljon för den känslan igen!
Idag är jag verkligen på språng, nyss hemkommen från Trollhättan dit jag åkte kl 10 imorse, och även storhandlat, all by myself! Erbjöd mej att göra detta eftersom det dels blir billigare;) och för att annars skulle vi behövt vänta till helgen, och kylen så gott som ekade när vi öppnade den imorse.

Så, en snabb lunch nu iform av kesoröra naturligtvis. Plocka lite här hemma innan jag ska iväg till vetrinär, gymmet och sådana saker jag behöver få göra innan helgen tar vid.

Hur många hinkar går åt i veckan hos familjen Pettersson/Kjellerås?;)

You can fight without ever winning,

..but never ever, win without a fight.


En sådan dag, bra och dålig. Mest dålig då jag orsakat oreda på jobbet, fyy... Mår dåligt bara av att tänka på det. Bortbort. Eller nej, inte bort. Ta in, lär dej och gör det till en erfarenhet. Så.

Bra dag, med tanke på att allt löste sej. Så, nu släpper vi det.


Nu tänker vi på annat, jag har många gånger undrat över hur folk gör för att se så sjukt fräsha ut på gymmet, efter ett pass eller under tiden de utför kardion, pushen eller vad det nu är de tränar. De tar i, många blundar och tänker bort för att uthärda. Men ser ändå galet snygga ut efteråt! Whats the secret!!?

Jag går in, svettas som en gris, och går sedan iväg med håret åt alla håll, blöt och äcklig av svett och en nuna röd som en tomat.

När det gör ont gör jag grimaser och uttryck som om jag håller på att dö, stolthet eller mänsklighet eller vad det nu är, lägger jag utanför dörren vid gymmet. Hämtar den när jag går ut istället.

Så, hur sjutton gör ni?!

Världens gooaste mellis; granatäpple och kvarg..!


If you fail to prepare, prepare to fail.

Gissa skorna?

Heeelt rätt! Ett par ASICS löpardojjer från 1953! Så här såg marathonskor ut före 70talet.

Den som inte lever över sina tillgångar brister i sin fantasi.

Träningsvärken i rumpen är något av det värsta jag vart med om! Hade tagit till modet för att faktiskt ta mej ut på en löptur ikväll, nervös som sjutton om knät skulle hålla. Men efter att ha sprungit 1,2 km vände jag hemåt igen. Springstilen påminde om någon som hade skitit på sej, och löpsteget funkade alltså inte, haha! ;)


Imorgon blir det träning med Tobbe igen, och även på fredag. Skönt att ha med någon man känner i gymmet, bolla ideér, få tips, lyfthjälp om det behövs etc.
Dessutom är det ofta mysigare och roligare att umgås på gymmet än på nått dyrt, fettigt fik nånstans;)

Satt och spanade igenom gamla bilder, och ser denna! OJ vad jag minns när jag tog denna. Det var våren 2010, i maj. Den våren, den sommaren, sprang jag hela tiden. vart jag än skulle, så var det löpardojjer på. Jag sprang för livet! För livets skull, för att jag kunde, för att allt var så sjukt bra!
Denna bilden är tagen en förmiddag utanför lägenheten i Trollhättan. Jag hade, som varje morgon, sprungit de 7,5 km runt slussarna, dushat och lagt mej ute i solen med nya nummret av RW och bara söög in livet och allt vad det innebar.

Remember the sounds, the laughs, the screams, the crashing plates.

Blir slarvfrukost idag, två ostmacker och en protteshake, men det är okey.
Träningsvärken är sinnes idag, benböj är en otrolig övning men den käänns efteråt. Min rumpa och mina lår is a killermachine just nu.
Men jag klagar inte. Ikke. Pain is weakness leaving the body, visst?

Igår var jag helt slut, kroppen var töömd på allt vad energi hette. En vilodag som jag för en gång skull faktiskt uppskattade.
Däremot, även vilodagar innehåller promenader. Kvällens prommis blev ca milen med Wiggo. Det roliga är att våran normala promenadtakt innebär att vi faktiskt går om eller håller jämna steg med de som powerwalkar, haha! Är det mej, eller dem det är synd om? ;)

Mitt gamla skåp på SportLife Trollhättan. Åh, saknar den tiden! Jag visste vad jag ville med träningen, samtidigt som alla bitar fanns på plats.


Save me from the pain inside of me.

Hittade en sjukt bra artikel om barn och fetma. Jag som har ett stort intresse för livsmedel öht, älskar att läsa artiklar, debatter och myter om mat.
Denna artikel handlade om att livsmedelsverket ger felaktiga rekommendationer om hur barn ska äta för att må bra. Tro sjutton att barn blir överviktiga om SLV ger föräldrarna felaktiga grunder. Som förälder vill man att sitt barn ska må bra, och visst borde det väl gå att lita på en såpass stadig källa som SLV , eller?


Ett barn, eller vem som helst egentligen, ska inte äta produkter med Eämnen, så länge är vi med. Men extra viktigt för barn är att heller inte äta produkter där företagen försöker ta bort så mycket fett som möjligt ur varan. ta Bregott som exempel. Det finns ju bregott mellan, där fettmängden är lägre än vanligt, men vad för man istället? Arla tillsätter istället kemiska tillsatser. Så, ge mitt barn mindre fett med kemiska tillsatser (där fettminskningen även innebär ökat sötsug mellan måltiderna) eller varan med mer fett och mindre tillsatser.
En av artiklarna hittar du här.

Krakel Spektakel, Kusin Vitamin.


Visste ni att VitaminWater, ifrån Coca Cola, blev stämda i höstas på grund av felaktiga hälsopåståenden? Coca Colas försvar i domstolen var; ”Ingen konsument kan rimligen vilseledas att tro att Vitaminwater är en hälsosam dryck”.

Okey? Men att ljuga i reklam och påstå att de är det, går bra?

Läs mer om det på denna länken, helt sjukt.

Sammanfattningar

Jag sitter och funderar över just tiden. Tre timmar. Så lång kardio blev det igår. Benen värkte de sista 45 minuterna och kroppen sa Tack men nej tack, så pannbenet fick återigen ta över och vi körde gasen i botten ända till slutet.
När jag sprang Lidingöloppet så kändes första timmen som ca 20 minuter. Många intryck, känslan och alla som hejjade på en. När man sprang så kom jag på varför jag sprang öht; friheten, och känslan av att man gör något bra!

Gårdagens första timme under kardion avklarades snabbt. Inga problem, då mycket gick på ca 70%.  Andra timmen, då gick allvaret in och svetten sprutade, men glädjen och viljan fanns där. Hela tiden.

Under andra timmen brukar även tankar som "vaaad har jag gett mej in i?!" komma fram, men inte igår. Jag behövde detta, om inte fysiskt, så i alla fall psykiskt. Jag behövde känna att jag fortfarande kan. Att jag vann över knät, att jag ännu en gång låter min förbannade envishet segra.

Under loppet i Lidingö var den sista timmen en ren och skär kamp mot förståndet. De sista två kilometrarna när benen krampade, smärtan tog vid och kroppen ville slänga sej ner mot marken och ge upp. Även där vann det tjocka, hårda pannbenet mot förståndet och kroppen.

Under gårdagens kardio var den näst sista låten en mycket tung, lång och brant backe. Tårarna brände bakom ögonen av ilska, jag har inte vart här i tre timmar för att ge upp näst sista låten!

Känslan när man slåss mot kroppens vilja att ge upp, är oslagbar. Det är därför kardion är så otroligt rolig, och jag måste vara tappad i betong som faktiskt glömt bort detta.

Idag tackar jag mina ben för att de stod ut med mej under söndagen, att de låter mej hålla på som jag gör och för att de samarbetade så bra som de gjorde. Ingen som helst smärta eller krampliknande känsla idag, vilket är ett stort steg i rätt riktning!
..Och kanske, kanske så kommer Göteborgsvarvets hårda underlag inte spela någon roll(?)!

I need a quick drink more volume for the beat.

Tjoho, jag sitter vid en dator! Har inte haft någon dator sedan onsdags, så nu har jag en hel del att ta igen. Thank GOD att man kan surfa på mobilen now a days.

Har laddat kroppen med kolhydrater nu till frukost i form av kesogröt, viktigt att fylla på kroppen igen efter gårdagens tretimmars kardiopass. För om inget går in, så kan ju inget gå ut. Och då kan heller inget byggas upp inne i kroppen, så ät för tusan!

J justerade mina bromsar häromdan på Meridan, så jag fick bjuda honom på en cykelrunda med min dyrgrip. Så här såg den ut då:)


Now my feet won't touch the ground.

Frestar med en bild på min underbara frukost; Ägg -gröt med frön, banan, keso och mjölk. En av storfavoriterna!:)

Var ju på indoor walking igår igen, och jag tycker att gårdagens pass var bland de bästa jag vart på! Teknik, flås och "goet" fanns, heela timmen.
Ledaren som satt upp passet har verkligen lyckats med de aktiva återhämtningarna, som inte ger kroppen en chans till att sakta ner och andas ut, utan de aktiva pauserna är verkligen aktiva, så benen får trampas ut någon minut innan det är 100% som gäller igen. Gilla!

Idag ska jag träffa en gammal klasskamrat jag inte sett på 100 år (typ..;) ), det ser jag verkligen fram emot!

Desperado the road is calling!

Idag har jag laddat med bra mat (till skillnad från igår..), så hoppas både teknik och glöden finns under träningen. Annars är det bara att kasta iväg förståndet och låta det hårda pannbenet styra, köra huvudet i marken och visa ett jävlaranamma!
Efter träningen blir det film med J och A, mys! :)


Ska jag överge min Forerunner?

..för en sån här! Den 1 juli kommer den till Sverige!

Born to ramble and play.

Jag sov länge idag också. Var inte uppe förren halv 10! Jag tycker inte alls om att sova så länge, jag vill vara uppe med tuppen och se dagen vakna, samtidigt som jag myser in hela den där stämningen som bara en tidig morgon kan ge.
En pw innan staden vaknat är oslagbar!
Imorgon får jag nog faktiskt ta och ställa klockan, om detta ska förtsätta.

Så, frukosten blev en lunch! Gröttallrik med en rejäl äggmacka till. Morgonpromenaden med Wiggo blev en knapp timmes pw i totalt ösregn nu efter 11. Att svettas i regnkläder, som förövrigt inte har någon andningsfunktion, är en del av dagen där pannbenet måste övervinna kroppens vilja att stanna och dra av sej ett par lager kläder.

I see you dancing for the young wolves.

Träningen idag kändes.. stel. Inget fel på energin, musik eller glädje öht. Den fanns! Men min teknik var fucked up, och jag kände mej som nån nybörjare som aldrig använt kroppen förut. Bah! Jaja, bara att bita ihop och göra bättre ifrån sej imorgon! :)
Dagens lunch blev en av min favoritspenatröra. Jag älskar att ånga spenat med vitlök, i med lök, majs eller vad som nu finns i kylen, tills det blir varmt. Slafs på en tallrik och gegga i keso, blanda och njuuut!!

Kesobröd

Mina sjukt goda kesobröd! Saftiga, goda och mättande, precis som de ska vara.
Äntligen har jag lyckats med ett par egenkomponerade bröd! :)

XXL

Snabbt, stabilt och jättejättebra!
Gonatt, go vänner!

Unleash the multiple devilsongs.

Sådär, dagens förmiddagswalk blev en lugn och sansad en i skogen. Vet inte hur lång slingan var eftersom vi tog en ny, men vi vandrade i 1 timme och liite mer än 30 minuter, så den gjorde gott i alla fall!
Jag sitter nu och väntar på att mina bröd ska jäsa klart. För den som inte redan vet, så försöker jag göra mina egna, lite mer nyttigare, bröd. Utan ett redan befintligt recept.
Men antingen blir de stenhårda, men relativt goda. Eller blöta och äckliga som tvättsvampar. Hur de än har smakat eller vad de än har fått för konsistens de tidigare försöken, så har de i alla fall vart nyttiga! ;)
Men ja, vi får se vad det blir av med denna degen. Det känns bra.


En bild från förut, ser ut som jag dragit över mej 7 bedrövelser och 5 landsfall. Men så är ikke fallet! :)


Time to light up this joint with some boogie woogie.

jag fattar inte vart mina shakes har tatt vägen?!
De enda jag har kvar är Gaspen och SL-shaken, men de andra då? Smartshaken som jag inte överlevde utan under mina forna träningsdagar, är som bortblåst.
Jag inhandlade ju dessa på löpnade band ett tag, en ny shake varje vecka som belöning för grym träningsperiod ;)

feel the power of a warrior! FIGHT FIGHT FIGHT FIGHT!

Indoor Walkingen var total awesome ikväll! Att hela tiden utmana sej själv, pusha lite hårdare än förra gången och trampa snabbare och tyngre än personen brevid, gör att jag är helt slut efteråt och genomdränkt av svett.
Idag fick jag med Tobbe på passet, skitkul! Kul att spendera gymtid med vännerna, roligare än att fika på stan! :)

Knät gjorde sej inte påminnt det minsta under passet, vilket lyfter en tung sten ur bröstet på mej. Är allt på väg att bli okey nu? Ska jag äntligen bli kvitt med skiten?

Jag är hur som helst glad över framstegen, och kanske blir det några långpass med löparskorna på närmre sommaren! :)
jag och mitt otroligt söta kusinbarn :)

Better no promises, and I'll do you no harm.

Avverkade 45 minuter Indoor Walking ikväll, awesome musik med en grym ledare, vad behövs mer? Svetten sprutade om mej och allt känndes så jävla bra! Det är helt underbart att vara back in line, igen! :thumbup:
Sitter med fredagsmyset i handen, vaniljkesella och jordgubbar, är det fredag så är det!

Jag har funderat på när det är okey att trappa upp träningen igen, går just nu på halvfart pga av mjukstart och för att känna av kroppen ordentligt. Kör så här i en vecka till för att vara på säkra sidan, sedan testar vi att gå all in?:)

Welcome to a world of chaos, you been caught in the light.

Träningsvärken efter gårdagen är ett faktum, och jag njuter av varenda stelhet, varenda ilning av smärta som jag tar emot. Det är så här det känns att leva! Tjoho!
Idag gjorde jag en stor sats av proteinfluff, något som jag har lite som en morot till att prestera bra på gymmet. Ett bra pass är alltså lika med fluff. Ett sämre pass är lika med vatten och bröd;)

Löst vispat då det ska blandas i grööten.

RSS 2.0