Where troubles melt like lemon drops.

Föörsöker betala resten av räkningarna. Men håller med Julle, vi sover istället!

Black, black, black and blue.

NEEEJJJJJ!!!!!!!! Det sitter ett monster nere i min hals och river och jävlas:( Har druckit flera muggar med varmt honungsvatten, så det har ju lindrats något, men ont gör det fortfarande. Skit också.
Men, kvinna som jag är så står ända hushållssysslorna på schemat. Ska städa efter J´s pajbak och frukost, sedan blir det ut med Wiggo för att köpa mer Strepsils och Mucoangin, mirakelpiller för halsont!:thumbup:
Mys i soffan har vi ändå:love:

Tonfiskpasta

Middagen förut blev en gammal klassiker, har inte tillagat på evigheter. J som inte tänkte äta det och som inte ens tyckte om "varm tonfisk", slickade rent tallriken;)
Detta behöver du;
Gul lök
En burk tonfisk
Kvarg (creme fraishe går säkert lika bra)
Pastasås (jag hade med vitlöksmak)
Champinjoner

Fräs champinjonerna först och häll dem sedan på ett fat bredvid.  Ta samma stekpanna och fräs löken i smör, i med tonfisken och fräs ett par minuter. I med pastasåsen och kvargen och koka ett par minuter. Ställ av plattan och vänd ner champinjonerna och blanda ihop detta med pasta till en krämig pastasallad. Krydda efter smak, men personligen är det salt, peppar och american BBQ som gäller:) Kalasgott! Ett recept där du kan varierna och lägga till i massor! Dessutom gör du detta på bara nårra minuter. ..Och en massa proteiner!

forget all your duties, oh yeah!!

Jag tror jag dog lite inombords när jag såg dessa mtbskor!
Denna svarta heting är, som de röda, ifrån Gaerne som gör sjuukt snygga skor. Jag har alltid vart svag för den röda färgen, så skovalet lutar åt just ett rött par, eller svarta. Ville även först ha snörning då skor med knäppen har en typ av spärr över hur hårt de kan dras, men å andra sidan, skönt att slippa snören för en gång skull!!

Dont try to fix me, Im not broken.

Fy fan.. Har jobbat alldeles för mycket, på oregelbundna tider nu det sista, och förgående natts kassa sömn gjorde ju itne saken bättre, GAAH!! Har en skallebank och ett magknip som tar döden på mej. Trots detta så trivs jag med tillvaron och vill inte byta, vad som än händer!:) Tänk vad ett bra jobb verkligen betyder!
Kom hem kl 5 idag och har faktiskt hunnit städa köket, göra mat till J och vart ute med Wiggo tills nu. Så tröttheten verkar göra mej kanska effektiv;)
Nu ville J baka, så så får det bli. Det blir ananaspaj efter receptet jag fick av cafét i Stockholm när jag var där för några år sedan och såg på Kvarteret Skatan.

Imorgon är jag ledig för att sedan gå på jobbet igen, men jag är faktiskt ledig nästa helg, vilket jag planerar att faktislt förbli! Så om nån vill hitta på nått, keep in touch!:)

it's a feeling that you cannot miss.

PUST! Nu har det äntligen blivit kväll här i hemmet. jag och J har vart på torp och storhandlat, passade även på att kika in på cykelaffärn på torp och höra lite me dom. Jag hittade lite smått och gott till min räser, men köpte inget, bättre att cykla in den först och pynta den sen;)
När vi kom hem igen, så gick jag på en prommis med Wiggo, sedan blev det mat; lök-och svampsås med hjortkött och råris. Jag älskar att testa mej fram till nya recept, och denna såsen blev kalasgod!
Fräste köttet och löken, i med lite flytande ingredienser och sist svampen. Mums!

Nu sitter jag med ett glas vitt och ser på Let´s Dance, snart läggdags för mej då jag ska upp och jobba till morran.

Nä fy sjutton, lite mer choklad sen får de va bra. Slänger in en bild på min babey!:love: 

Den 25 smäller de!

Slänger ut lite bilder på busgrabbarna, tog inte så många tyvärr, synd för ljuset blev perfekt på mobilkameran för en gång skull;)
Somliga siktar högt, andra mot stjärnorna!
Som att fota en svärm flugor!
"Vaaaad har du bak handen? Där! Där! DÄR!"
Busnötter :love:

Rolling in the deep.

Drar nu iväg på hund-date, sedan storhandla och fredagsmys till kvällen:) All yours, Marie.

Down in the flood.

Jag har lärt mej att alla har ett lik i garderoben. ..Eller två.
Eller något man äger, och inte är så stolt över, men är för ha-girig för att göra av med. Eller rent av gräver efter hoppet om att jo men visst, det ska gå!

Själv har jag en blomma sedan snart 4 år tillbaka, som varken växer, blir finare eller verkar bli snyggare än vad den är. Den har flängt med från lägenhet till lägenhet, och klarat av Julles krukor-i-marken-lekar fler gånger än vad den ska behöva tåla.
Den står sedan länge lite längre in, lite mer bakom gardinen, än framför.
Eftersom den är så ful, så varken planterar jag om, byter jord eller pysslar om den. Eller jo, den vattnas faktikt emellanåt, när jag ser den stå där bakom gardinen någon gång.
Så här kikar den fram ibland, när Wiggo råkat vifta med svansen mot gardinen så den flyttar sej.


Den har inte ens en tillräckligt stort plasthölje för att passa i ytterkruken bättre. Jag väntar fortfarande på¨svanen.
Mja, den har som sagt överlevt Julle under snart 4 år. Han använder även denna gröna stackare till tuggummi. Tuggetuggetugg. Spott! Tuggetuggetugg. Spott!
Om jag minns rätt, så stack J ner en växtnäringspinne för ett tag sedan. Så antagligen lever den 4 år till :(

24 februari

Idag står det fläta på hårschemat, höhö! En side/inbakad fläta, gött att få bort håret sådär ibland:) Ska ner till försäkringskassan och göra sådana ärdenden idag innan det är dags för jobb igen ikväll. Meningen med detta inlägget var faktiskt att visa min supderdupergoooa lunch som jag åt igår, men wooopaa! jag hade inte tatt någon bild!

Istället kan jag förklara vad ihopplockarens drottning donade ihop igår, så här dagarna innan löningen ramlat in. Vitlök och smörångad bladspenat, stekt hjortskav, kokt mathavre och keso. Otroligt gott att blanda ihop detta till en geggamojja och få avnjuta. Detta är något av det goaste jag vet, herreguud.. Får ta något liknande idag!
(PSST!! Detta har jag inte ens rårörda lingon till, som till allt annat. gott är det!)


Mja, kanske skulle slänga upp lite recept under morgondagen? Får se vad som hinns med, men här är en bild på min fläääta, höhö!


I guess it's ok I puked the day away.

Morrn morrn! Ska precis ut med Wiggo på kisserundan, sedan får det bli till att förbereda innan jobbet. Ska jobba extra idag nämligen, det blir tuffa arbetspass fram till på måndag, men det funkar. Jag har inget emot att jobba ca 26 timmar i streck, eller vad det nu råkar bli, som sagt det är gott me cash:thumbup:


Throw your soul through every open door.

För ca 3 veckor sedan, så var jag uppe på blodbanken och lämnade blod. Jag hörde med sköterskan som nästan kunde garantera att mitt blod kommer till användning med en gång!
Med vetskapen om att de närmaste dagarna kommer bli ett par trötta och slöa dagar för mig, då kroppen återbygger sej.
Men, jag är fortfarande sjuukt trött! När klockan närmar sej 3-4 på eftermiddagen så kan jag somna när som helst, hur som helst. Jag har vart nära att slumra till under tiden jag kört till jobbet!


Jag är totalt matt i hela kroppen, samtidigt som jag skulle vilja göra tusen olika saker, men jag orkar inte. jag känner mej som världens tråkigaste människa, men kroppen skriker efter sömn nästan hela tiden.
Det är fruktansvärt deprimerande att hela tiden gå och längta efter kväll, så man kan sova, eller att bara försöka att hålla sej vaken.

Jag nämnde för Jerry förut att om det ska bli så här efter varenda gång jag lämnar blod, så vet jag inte om jag vill fortsätta:(

Om ett år eller två kommer det här va över.

Idag har jag gjort något jag trodde att jag aldrig skulle göra igen; Färga håret med hårfärg köpt från affärn! Jag har haft färgpaketet här hemma i över två veckor utan att ta till modet och sätta igång, färga i utväxten! Men så idag fick det vara nog, bära eller brista! ..Eller nejjj, brista får det inte göra!
jag drog hem till Jessica som fick slinga det åt mej, för så länge det inte är jag som färgar och det går åt skogen, så kan jag ju skylla på någon annan!;)
Men ni ska veta att resultatet blev jättebra! Jag tvekade över hur många slingor som skulle tas ifall det blev knallgult (brr) men det blev precis som jag ville, vit/silverfärgat!:thumbup: Så nästa gång (japp, det blir en nästa gång!) så ska jag i med fler slingor.

babey, jag tror jag är kär.

När jag kom hem från jobbet imorse vid 8, så blev det frulle direkt! Vart sjuukt hungrig! Den fick bestå av rostad macka med jordnötsmöör, muums!! Tog faktiskt två;) Vad som är bra med jordnötssmör är att man blir så mätt, snabbt och länge. Högt energiinnehåll, men minst lika hög proteinhalt, mycket av det mesta!

Dagens låt är absolut Veronica Maggios "Jag kommer", nynnat på den i två dygn nu;)



Light on

Tror itne jag visat de små skålarna jag köpte för ett tag sedan, jag har värmeljus i dem om kvällarna och det är såå söta!
De står på tevebordet och förgyller min tillvaro :)

If I were a boy..

Åhh vad jag uppskattar när arbetsförmedlingen och A-kassan samarbetar, NOT! Eftersom jag endast är timanställd så måste jag gå till AF några gånger om året, och de samarbetar med A-kassan. Men AF ber mej skicka in intyg efter intyg in till akassan, som ringer och undrar vad det är dom får in, och varför. Jag förklarar. Kassan dumförklarar AF. Hör av mej till AF, som i sin tur inte har någon aning om vad akassan menar.. Och jag sitter som nån sjuk Kalle Anka i mitten, och fattar desto mindre än vad DE gör?!

21 februari

Sitter med en kopp varmt honungsvatten och försöker få igång rösten, denna morgonhesheten är sjuukt jobbigt! En grej hade ju vart om jag hade vart hes och haft halsont i ett streck några dagar, bara för att ha den och på så sätt snabbare bli av med den permanent. Men nu när jag har någon timme varje morgon då halsen bara jävlas innan den ger sej iväg, till näste stackare med hals..

Jag är fortfarande mätt eftergårdagens pizzabakande med glassefterätt. Mums! ..Fast vi fuskade faktiskt med pizzadegen denna gången, och köpte en sån där "mix", där det endast var att tillsättna vatten och voila! Pizzadeg! (tror det var denna vi tog)  Den var otroligt lätt att blanda och kavla ut, men smaken.. jo den var helt klart godkänd! Men man kände att det var något som inte riktigt stämde, ingen personlighet i degen om man säger så.
Fast åter igen, kommer köpa igen och ha som "akutpulver" när hungern sätter in så där plötsligt och man bara vill ha mat snabbt!!

18 februari

Somliga människor har den där talangen, eller egenskapen, att bara sprida total lycka! Jag träffade en familj idag, mamma, pappa och två barn. Pratade med dem i cirka timmen och under hela tiden log jag och liksom smittades ner av deras totala glädje, familjelycka och kände deras samband till varandra.
Den här familjen visade hänsyn och omtanke rakt igenom, otroligt snälla och rara! Flera timmar efter att de gått, kom jag på mej själv att le, sådär fånigt utan anledning ni vet;)!

Hur som haver, hallen börjar bli klar här hemma, och jag börjar därmed bli nöjd:thumbup: Visar en närbild på bordet, som jag till slut blev sjuukt nöjd över! Ska finjustera med dekorationer och sånt så fort jag hinner, nästa vecka troligen då jag har ett par dagar ledigt:)

mobilbloggat 18 februari

Vilken dag de va igår, tänker inte berätta vad som vart fel, orkar inte me massa spekulationer.. det fortsatte när jag kom hem efter jobbet och inte ens en cykelrunda fick det att bli bättre. La mej i sängen kl 7 och somnade med en gång, sov fram till jag skulle upp 6 imorse för att dra till jobbet. Idag är det bättre, gudskelov. All yours, Marie.

16 februari

Jaaa, idag händer det grejjer! Ska dra och hämta en "grej" som jag köpt på blocket, den ska dock målas om för att få lite Marie -känsla. Men det blir nog bra, kan ju visa så snart jag får tid till det, mycket jobb de närmste dagarna.:thumbup:
Dessutom, eftersom Wiggo blev som tokig när han såg mej cykla igår, så ska han och jag ta en lite tur sedan. Fick dock en ramsa upptryckt i ansiktet av Jerry igår kväll, om hur försiktig jag skulle vara.
Nej, men vad säger ni go vänner! Dags att ta tag i denna dagen, göra nått riktigt bra av den!:)

Alldeles, min egen, ängel!

Grattis på din födelsedag, min ängel.
Igår fyllde du tjugofem år.
Jag undrar mest när såret efter dej ska läkas,
när det inte gör lika ont längre, när det ska gå en enda dag
utan att tårarna bränner bakom ögonen och pressar sej neråt kinden.

Min nya vän

Självklart ska Marie ha en röd bike! Den är helt otrolig att köra, och jag är just nu världens lyckligaste människa! Låter bilden säga sitt :) Heldämpad och jääävligt go!
Nu ska jag och J iväg och fira vår årsdag. Två år, mtf! Två av världens mest envisaste människor ska fira två år ihop. Sjukt!

slalom, babey, slalom!

Jaaa, slalom på tv och tiden börjar dra ihop sej för jobb. Bönerna är färdigkokta, så nu har jag hela veckan, jäjä!

HAPPIE VALENTINE!

Sitter och råpeppar jobb, jobbjobb! Ahhh, stackars Marie som får knega en dag  som  denna, tänker ni säkert nu. Visst tänker ni så?
Men! Eftersom jag och J firar årsdag den 15 februari, alltså dagen efter hjärtans dag, så har vi liksom aldrig "firat" denna dagen något större. Lite extra gulliga mot varann är vi kanske, och nån ros har getts hit och dit, men ah inget annat.
Men imorrn blir det en massa kärlek hela dan, whoopwhoop! :)
Juste! Spana in headern, den gjorde snelle Lisette, najs va?:) Det är inte KUL att vara utan photoshop:(

RSS 2.0