Födelsedagspresent.

Idag fick bror min reda på sin försenade födelsedagspresent. Så han inte planerar andra saker det datumet. En Volbeat -konsert med middag på Hard Rock Café före, blir pangbra och han blev såå glad när jag berättade!=D
Såklart var planen hela tiden att ta med han på Ozzy, men med tanke på biljettkön och de hisnande "efterköps" -priserna, så avböjde jag faktiskt.

Hur som haver, det är tanken som räknas! Och även om det inte bli någon legend -turne för oss just detta året så har vi Maiden i våra minnen, och dessutom så blir det ju Kiss nästa år i alla fall:)


Halvmarathon.

Internet har vart totalknas under hela fredagen, kom inte ens in på facebook och då mår jag inte bra! ..tänk att man kan vara så beroende över något så obetydligt;)
Mina armar och bröst känns efter gårdagens gympass, helt underbart! Mina armar skakar fortfarande av ansträgning och brösten ömmar, har saknat denna känslan! Im back!

Jag surfade runt lite ikväll och såg till min förvåning att det fanns platser kvar till Sthlm halvmara den 11 september. Några av er som ska dit?
Jag är sugen som bara den, men med anm. avgiften och tur/retur -resa så går det på lite över 1000kr. Värt det? Absolut!:thumbup:
Har efterlyst resesällskap, men å andra sidan, hade inte det vart spännande att faktiskt dra iväg själv? Jag är en person som älskar sällskap, men uppskattar även självvald egentid :) Får se hur det blir, ett plus hade ju såklart vart om någon polare med samma intresse åkte med!Löparkjol


Skjorts med kjoltyg utanpå? Men enligt mej så ser den väl varken skön ut eller är något vidare praktisk?
Jag har sett gymbyxan med kjol, ifrån Nike, men att springa i kjol? Njae..
Kostar 450kr ifrån Newline.

28 juli

Löpningen imorse gick kanonbra! Jag kom in i något som jag väl kan kalla intervallpass LIGHT! Inget som rekommenderas för SUB-jägare, dock!;)
Men hur som, bra gick det och tiden blev liite mer än en timme. Fartleken kändes bra, spännande och kul med löpning som inte bara går ut på att klara av distansen snabbast möjligt.
Som det var imorse så verkligen njöt jag hela distansen! Jag har verkligen saknat den känslan som bara svetten och den höga pulsen kan ge mej. Ingen tidspress.

Planen inom det närmaste är att hålla mej till detta. Alltså, för att jag ska tycka löpning är roligt och givande så kan jag inte hålla på att jämföra mej med vare sej andra eller med mej själv. Då tar jag allt på för stort allvar och då försvinner charmen och avkopplingen.
Vilket ju är det jag vill ha!

När jag hela tiden strävar efter olika mål, och snubblar vid mållinjen så faller hela min värld samman och jag ger upp. Vilket var det som hände i våras. Men nu är jag på G igen. Inga krav. Ingen press. Bara kör på hur hårt och hur lite jag vill.
Får även hugga tag i min PT igen;)

Nu ska jag snart förtsätta med maten, de bliir egrann köörv!!


27 juli

Imorgon slutar jag jobba halv 8 på morgonen, ska då ha fått i mej gröt och svirat om till löparskorna. Sedan blir det en timmes löpning i Uddevalla, ser verkligen fram emot detta!
När jag skriver en timmes löpning så menar jag att kortare tid än så blir det inte, men gärna längre beroende på dagsformen.
Blir nog en svettig lunch i stan innan hemgång i alla fall:thumbup:
Om jag inte glömmer bort det, så ska jag även passa på att springa (haha!) in till frisören och boka tid till färgning, när jag ändå är i stan. Känner mej alltid så jääkla fräsh när jag är bland folk i svettiga, sketna löparkläder..!

Skriver imorn om hur det gick! Önska mej lycka till!! :)

Haard workwork!

Boktips!

Jag har läst många böcker i mina dagar. Många. Jag är lite av en boknörd;) Och flera böcker har jag fått känslomässiga anknytningar till. Faktiskt. Jag är sån, läser jag en bra bok så rycks jag med totalt. Allt eller inget.
Jag har precis läst klart en bok, en självbiografi, som berört mej så till den grad att mina tankar, tårar och skratt blandas ihop till en enda geggig sörja och blir till ett vemod jag inte riktigt kan placera i rätt fack.

Ozzy Osbourne. Mannen, myten och legenden som alla känner till, egentligen mest pga av The Osbournes som gick på MTV ett tag. Men är man mer insatt i den äldre rockmusiken, och mindre intresserad av all kommersiell sörja MTV sänder ut så vet man att bortom all blingbling så finns något magiskt!
När jag hör namnet Ozzy Osbourne, så tänker jag genast på Black Sabbath. Och på en jäkla massa droger och alkohol. Som han själv skrev i sin biografi; när han testades för HIV och alltså tog blodprov, i mitten av 90talet, vad skulle läkaren säga? "Vi hittade lite blod i din alkohol."?

I alla fall, det är inte den mest välskrivna bok jag läst. Men den mest intressanta. Varenda sida jag läste, öppnade nya dörrar och min respekt och förståelse för denna mannen växte sej större.
Vet man inte vem Ozzy är, alltså utöver MTV -serien, så kan jag gissa att boken kommer kännas mjäkig och överdriven. Men är man insatt i hårdrockstjärnans liv och vet om de flesta ryktena som svärmar, så är detta är fruktansvärt bra bok!

Den mest intressanta delen i boken, enligt mej, var historien om varför Ozzy lämnade Black Sabbath och skapade sitt egna artistnamn. För att sedan pensionera sej, ångra sig, och börja skriva låtar och uppträda igen.
Visste ni föresten att Ozzy och Clapton gick på samma AA-möten på 90talet och att han troligen inte varit den man han är idag om han inte träffat Sharon?
Boken köper ni här!26 juli

Nog för att jag faktiskt sov hela 3 timmar inatt, men när vänjer man sej vid att ha sovande jour?! Hur som haver, när jag kom hem imorse så vart planen att lägga mej i min egen säng och samla ihop ett par timmars sömn extra för att orka med hela dagen. Men jag bryr mej nog inte om det, lägger mej tidigare ikväll istället:)

När det gäller viktnedgången inför Lidingö, så går det skit. Skitskitskit.
Jag kör ingen speciellt diet, utan tanken vart väl mer att äta mindre av det onyttiga helt enkelt. Och fortsätta med träningen som den är. Deal?.
No deal.
Jag äter mer än vad min kropp hinner göra sej av med, pizza, godis, allt bara det innehåller socker och snabba kolisar. Sockersuget är på topp och humöret är kört i botten tack vare all skit jag stoppar i mej.
Varför? Det ska jag berätta för er. Brist på motivation. Kanske.
It´s a long way to the top, if you wanna rock n roll.

Beställa nya strumpor som stödjer mina fossingar vid de lite mer utsatta områdena. Kan ju inte skada att testa dem i alla fall. Älskar att testa nya produkter, så detta kommer bli intressant!:thumbup:
Yes, nu ska jag mysa ner mej i soffan, läsa RW och kanske eventuellt slummra lite, ögonen är vääldigt tunga ändå;)

På roadtrip, från att sova i bilen ena natten, till att nästa natt bo på 5stjärnig camping med galet lyxiga hunddushar. Variation förnöjer, haha!

25 juli

Jag har gissar på att folk i min närhet klassar mej som en av Sveriges mest tråkigaste personer just nu. När jag inte jobbar, så läser jag. När jag inte läser, så jobbar jag. Och när det finns tid över, så springer jag.
Så ser mina dagar för närvarande ut.

Äter sill direkt ur burken och ska bege mej till jobbet om cirkus 2 sekunder. Käkar kvällis på jobbet, får bli nån proteinröra. Länge sen!

23 juli

Jag fick höra en sann berättelse om Den kalla gröna mannen, han som tittar på dej när du sover. Tror ni jag kan sova om nätterna längre?!

Nu ska jag skriva en kom-i-håg-lapp till mej själv till morran. Jag får nämligen inte glömma äta frukost!

olika roller, olika kläder

Jag ser ett program på tv4fakta där man testar olika chefsroller. Alltså, en skådespelare klär sej i en snygg kostym, drar på sej ett par speciellt köpta "chef -skor" ställer sej mitt på Kungsgatan och ber artigt varje fotgängare att ställa sej på en "speciell gatusten i ett par sekunder", därför att han säger det.

Så gott som alla han tilltalar (alla väl?) ställer sej på stenen och ser frågande på killen i kostym på vidare instruktioner.
Thats it.
Tack så mycket.

Samma kille (skådespelare). Klädd i ett par blåjeans och en shysst tisha. Gör om samma sak. Samma ställe, samma tid på dygnet.
Han får ett par muttranden till svar, lika många personer ignorerar honom och ett flertal andra fotgängare kastar arga blickar mot honom samtidigt som de går omvägar runtom och ignorerar honom i hans fråga.

Programledaren går till en skola och frågar ut ett tiotal 11åriga barn; Gillar du att bestämma över folk? De allra flesta barn svarar; Ja, jag gillar att bestämma över andra/Jag bestämmer över mina klasskamrater. Ett par svarar att de vill/gillar att deras kamrater fattar beslut och accepterar att deras kamrater planerar deras framtidEn enda unge svarar att de ska komma lika överens!!

Dessutom, under ett bröllopp så "testar" prästen att säga fel namn på bruden och brudgummen svarar "Ja".
Vem har han alltså egentligen gift sej med?
Hade han svarat samma sak om hans polare kallat hans blivande brud Sara, vid namnet Emma?

Jag älskar sådana här spekulationer!=D
http://pepstraktelser.files.wordpress.com/2009/06/gudfadern.jpg

22 juli

Har testat nytt kaffe. Mörkrost. Aldrig mer mellanrostat eller något annat löjligt kaffe som smakar som nån hemmagjord blanding mellan vatten och hubbabubba. Mörkt skare va, annars kan det kvitta!
Sov pangdåligt inatt. En timme mellan 1 och 2. Sedan var det någon slummer mellan 3 och halv 4.
Men vad gör det när jag sov 13 timmar nonstop natten innan?:thumbup:


21 juli

Vaknade alldeles precis, ändå hade jag ställt klockan på rigning lagom till att jag skulle hinna springa i alla fall 7,5km-rundan, före jag drar till jobbet.
Blir inget med det.
Men jag gråter inte för det, blir längre att springa imorgon istället, woha!:D

Nu ska jag slänga i mej frukost, packa för övernattning på jobbet och sedan se till att komma i tid. Can I make it? Yes, I can!
Jag sitter och kollar på schemat nu, jag jobbar non-stop i 8 dagar framöver, cashen bara rullar in! Det är många dubbelpass, alltså natt/dag, men vad gör det när man har roligt på jobbet?:thumbup:

Här är gårdagens lunch, för övrigt!

http://www.siajaatelo.fi/images_products/large/05%20Citron%20Lakrits%20Graddglass.jpg

Tjejgåing

..Ligger i valet och kvalet i att anmäla mej till Tjejgåingen i Göteborg den 26 augusti. Man betalar 180spänn, går 5 km och får nån bulle eller något i mål, tydligen.
Visst, pengarna går till bra ändamål och hade det vart springa som gällde så hade det inte funits några som helst frågetecken i att anmäla sej. Det känns inte som nån vidare utmaning. Fast å andra sidan, man får ju faktiskt bulle..
Får bli en rejäl funderare över detta!

http://manilagayguy.net/wp-content/uploads/2009/06/walking-silhouette-clip-art1.jpg

20 juli

Egentligen skulle jag ha vart hemma hos mor min vid denna tidpunkten. Är jag det? Nej. Men det är faktiskt inte mitt fel, väntar på viktiga grejjer som skulle kommit på posten idag, men som visst kommer imorrn istället. Segt.

http://www.letsgodigital.org/images/artikelen/13/sony-ericsson-x10.jpg
Istället har jag fördrivit kvällen med att kolla upp ny mobil till mej själv, jag blir inte klok på den jag har nu och det förvånar mej inte om den haverar vilken dag som helst!
Är sugen på Xperia x10;an, snygg dessutom! Jag och J spekulerade lite; antingen en sådan eller en iPhone, men med tanke på att jag redan tråkat ut mej med J´s iPhone, så hade det vart nice med något nytt;)

Nu till viktigare saker! Jag har anmält mej till Musselloppet som äger rum i mina gamla hemtrakter; Lysekil! Eller, jag har ju inte bott i just Lysekil, men har tillbringat många partynätter, soliga dagar och mysiga stunder där.
Eftersom jag inte kunde delta i vare sej Strömstadmilen eller Kraftprovet nu i sommar, så tänker jag i alla fall inte gå miste om denna milen också!:thumbup:


20 juli

Som vanligt så kommer Julle och sätter sej på datorn när den används som flitigast av mej. Vi gosar lite. Gosar lite mer. När han suttit på datorn ett par minuter förflyttar han sej till mitt knä istället. För på datorn har han lastat av världens största fästing, så där kan man ju inte sitta kvar.
Så jävla vidrigt!!Julle är alltså en vandrande matstation? Nepp, nu ska jag svira om till träningskläderna, nån måtta för det va!

Köpte

Eftersom jag hört så mycket bra om protein baserat på soya (har lika hög proteinhalt som tex vassle, men bidrar till lägre kroppsvikt iform av fett, pangbra inför Lidingö!) så självklart ville jag testa!
Jag valde ISO soy med jordgubbsmak, och jag höll på att kräkas upp alltihop! Smaken var pangbra, jättegod så creeds till det! Men pulvret i sej löstes liksom aldrig upp, det känndes som om jag drack.. just det som det faktiskt var; pulver! Jag kände vartenda pulverkorn som passerade halsen:thumbdown: Ändå blandade jag med mjölk.

Jag tänker inte använda det mer , jag har alltid användt och tänker alltså fortsätta med Whey som jag är mer än nöjd med!

memories

De som känner mej vet att min största idol och förebild är Batman. Hade jag fått bestämma så hade både Wiggo och Julle, plus alla mina barn, fått namnet Batman!
Bara för att Stålmannen är äldre innebär det inte att han är bättre.. HAN HAR KALLINGARNA UTANFÖR BYXORNA!!!

Hur som, det gör ont i mej att drickan inte tillverkas mer..:(

Yeh!

Gymmet gick bra, men det märktes alldeles för tydligt att träningen hamnat vid sidan om ett par månader. Men nu jäklar kan det bara bli bättre!!:thumbup:


19 juli

Nu, gott folk, nu ska vi göra något spektakulärt! What?! Nu drar jag till gymmet, har inte vart där på hm... 45 dagar? Har det gått så lång tid redan?! Nu blev jag fet.

Jag känner nämligen för att springa på löpbanden av någon anledning, jag rådissar utomhusjoggen idag och hissar flagg för gymmets svettiga och kvava luft, full med en massa inspirerande människor med svettiga ryggar och driv i blicken. Det är vad jag behöver idag!

Jag blev glad häromdan. Faktiskt. Min Elvine -jacka är återfunnen! Köpte den när jag gick i tvåan, alltså för 4 år sedan, hade den en sommar för att sedan tappa bort den. ..Nere i mammas förråd, visade det sej!;) SÅ bra!
ÅÅHH min jacka!:love: ..Till er som tycker jag ser sleten ut på bilden, vad hade ni vart dagen efter en kväll med en hel bag-in-box med vin?! Jag var glad att jag ens kunde andas den dagen.


Här är mina sketgrisar en dag bak på fjället, pappas hund Rex i bakgrunden, men han var för ren för att fotas närmre;)


Nu taggar vi gymmet!!

16 juli

Vaknade före klockan ringde imorse, whaat?! Ska inte dra te jobbet förren 30 minuter, så tiden är min vän!:thumbup:
Nu ->KAFFE!!

14 juli

I haven't done much for you and I'm afraid I never will.. Did I tell you that I'm sorry for the part of you I killed ?

12 juli

Inatt drömde jag om att jag sprang Midnattsloppet, jag var en av de snabbaste (sååklart!) och vann en massa coola priser, haha!:thumbup: Hoppas att loppet, som går av stapeln 21 augusti, kommer påminna om min dröm, hade ju vart pangbra!;)
Igår överaskade J mej med en riktigt lyxig frukost utomhus, medan vi åt värmde solen sådär gott som bara en morgonsol kan göra.
Sedan bjöd J mej på en heldag på Liseberg:love: Vi blir som två barn på julafton där inne, våra ögon bara inte kan sluta tindra och munnen liksom fastnar i ett fånigt leende hela dan;)

Vi var i Hedekas så sent som kl 11 för att hämta mina två bebisar, sedan körde vi i ett totalt galet, om inte än otroligt vackert, blixtväder hem igen:)

Vi utanför radiobilarna, där jag råkade göra mos av en liten pôjk!;)


11 juli

För er som inte vet så är AC/DC och älskade Malcolm Young, enligt mej, det bästa band genom tiderna! Därför är det inte så svårt att bli supertaggad med deras musik flödande i lurarna redan halv 7 imorse!:thumbup:
mitt i natten!

God Afton!
Jobbar ju hela helgen, så jag överlämnar helgfirandet åt de som kan!:thumbup: Köpte istället med lite lördagsgodis till jobbet, så heelt utelämnad är jag ju inte!
Har haft ont i magen sedan i tisdags, på höger sida ganska långt ner. Magkatarr? Det är ju ingen pinande smärta precis, utan mer en domnande känsla. Missbrukar just nu proviva och hoppas det försvinner snart:)


10 juli

Kom hem ifrån jobbet för en 45 minuter sen, har ätit frulle och ska ut med vovvarna om en liten stund. Är hundvakt hela helgen, så jag har förutom min lille prins, två hundar till att gosa med:thumbup:
Till eftermiddagen ska jag och lillebror grilla, sen blir det att åka till jobbet igen för min del. Dessutom har jag fått något roligt på posten denna vecka, ska visa sen!

Ni får en bild på mej tills dess att jag knäpper lite nya;)

8 juli

Nu vart det en månad och 4 dagar sedan jag senast uppdaterade bloggen, jag tänker inte komma med en massa ursäkter då ju bloggen i första hand finns till för mej och mina behov.:)
Jag säger helt enkelt som det är; efter att ha bloggat på diverse ställen sedan jag var ca 15 år (vilket innebär ungefär 7 års bloggande!!) så tappade jag suget helt enkelt.
Ni är många som visat ert medkännande och omtanke, ni är guldvärda!:love:
När bloggen blir ett måste istället för en naturlig del i vardagen, så är det helt enkelt inte samma sak längre. Ända sedan jag fick min första dagbok av pappa i 7-årspresent så har skrivandet vart en viktig del av mej, för mej och ett starkt skäl till att ge mina känslor ord.

Hur som! Mitt mellan hundträningen och olika kontakter med intressanta uppfödare (Hmm..?;)), matproblem och känningar i benet så har jag har gått upp lite mer än 3 kg, satsar helhjärtat på löpningen fram till Lidingöloppet, gymmet ställer jag utanför planeringen just nu.
Nu kör vi igen!:thumbup:

Här vägde jag 53kg muskler i mitten av maj 2010!;) Kroppen jag ska tillbaka till!


Mina två bebisar, varför ligga breve när man kan ligga på varann?:)

RSS 2.0