31 maj

Morsning!


Så här har dagen vart idag, totalt chill! Efter en hel helg fullproppad med jobb så har denna dagen vart en välsignelse, jag har gjort vad jag har velat, när jag velat det och bara haft det jäkligt gött!:thumbup:
Nu väntar en skön 60minuters kvällsjogg, vilket jag verkligen ser fram emot! Uppladdningen inför Lidingö och Midnattsloppet har varit aningen för svajjig och nu, med mer fokus på målet, kan det bara bli bra!

Idag har jag även varit duktig med kosten, min farligaste fälla! Jag har låtit matpaniken och hetsen kring ätandet stanna utanför min tillvaro idag, nu ser vi framåt!:)


Somehow, someday.



Fy, borde väl egentligen inte blogga alls just nu, är i totalt sönderkrossat emotionellt läge, så sårbar.. Jag vill kunna njuta av en skön middag, vill kunna slappna av och slippa paniken som smyger sej närmre för varje tugga.. VIll bli av med demonerna i huvudet.
Jag försöker, det gör jag verkligen. Men ibland går det åt h*lvete i alla fall:(


27 maj

Halli Hallå!
Idag körde jag på en rejäl sovmorgon, åt inte frulle förrens halv 11! Men det är okey att sova ut när man vart fyllechaffis natten som var:thumbup:

Jag hittade en intressant länk förut ifrån en blogg, små tips om bl. annat vätskeladdning innan och under ett längre lopp, löparbränsle. Det där om vinegummin visste jag inte, kanske vore nått för mej som dessutom ääälskar vinegummin!
Bloggen innehåller en massa kul nyttigheter att läsa om, så nu är jag fast ett bra tag framför skärmen, haha!

Hamburgare till lunch, haha! Det är faktiskt okey;)


Tack snälla ni för kommentarerna till inlägget nedan, de värmer mer än nu tror!

Underbara axlar!

Ja, jag vart sjukt galet sepetaggad när jag åkte till gymmet förut; Nu jäklar skulle ryggen få sej en rejäl omgång!! Men när jag hade bytt om och satt mej vid rodden, så försvann allt vad motivation hette. Visserligen kämpade jag på bra och kom upp i samma vikter som jag gjorde sist (alltså liite mer än 1 vecka sedan), till och med maxade antal i reps!:thumbup:
Dock satte jag ganska snart igång med axelpressen där jag fastnade! Det gick sjukt bra och jag maxade ut mej totalt! Efter en halvtimme orkade jag bara lyfta 5kilosarna, och det kändes såå bra att knappt orka lyfta vattenflasken efteråt!:thumbup:

Inge vidare kul att ta bilder me mobilen, ser ju nada:( Jaja, här är innan gymmet, laddad som fan för ett icke-blivande ryggpass!;)

Snart gymmet!

Sitter och laddar inför gymmet med kaffekoppen i högsta hugg, yeh! Middagen ligger i tryggt förvar i magen, det blev kalasgoda köttbullar idag med papriksås! ..även lite quinoa, mest som tillbehör haha! Tror jag kan föräta mej totalt på paprikasås, smakar himmel i munnen, samtidigt som det är nyttigt och bra!;)

Hade jag inte vart lika nördig som jag nu faktiskt är, så hade jag kanske kollat på inredningsprylar till nya lyan, men jag ser bara fler träningsmöjligheter i och med större lägenhet!
Ska sätta upp en dörrtrapets, eller chinstång, eller vad de nu heter, så jag kan bli riktigt grym på chins!:thumbup:

Denna är ifrån Casall, kostar 235 kr hos Gymgrossisten. Ni missar väl föresten inte deras Sommarkampanjer? Klicka på bannerns högst upp så kommer ni dit!
Chin Up Bar i gruppen <a href=/1/sv/artiklar/traningsredskap/index.html>Träningsredskap</a> > <a href=/1/sv/artiklar/traningsredskap/styrketraning-8/index.html>Styrketräning</a> > <a href=/1/sv/artiklar/traningsredskap/styrketraning-8/div-traningsutrustning/index.html>Div. träningsutrustning</a> hos Gymgrossisten.com (06-1506)
Vad har ni för träningsredskap hemma? ..Och använder ni dem?;)

26 maj



Har precis slängt i mej lite mellis, nu väntar en nice prommis med Wiggo innan regnet kommer, molnen ser inte alls mysiga ut på himlen.
Har vart uppe i nya lägenheten idag också, skrivit på lite papper som ska skickas iväg och godkännas av HSB innan vi kan skriva på kontraktet. I augusti flyttar vi alltså till en stor tvåa med kök, och det bästa av allt; tvättmaskin i badrummet!:thumbup:
Dessutom, lyan ligger närmre Lidl, så jag behöver inte gå så långt för att få tag i kvarg!;)

Jag har en riktigt skön känsla i kroppen efter träningen igår, älsksar träningsvärk och ömma muskler! Finns det något bättre?!
Ikväll blir det antingen löpning eller gymmet, återigen beroende på vädret. Jag hatar gillar inte att springa i regn, kan förstöra en hel löptur för mej.
Däremot springer jag gärna i full snöstorm:thumbup:

Springer ni i alla väder?

My boobs, my boobs are okey!

Yes, ett panghärligt tuttpass blev det, riktigt nöjd! Klockan rusade dock iväg och med tanke på vovven som var ensam hemma så blev det snabba dips på slutet, men ändå, ett kanonpass!:thumbup:

Vågar jag avslöja att jag hade premiär på bänkpressen idag?? Trots alla dessa "hur mycket tar du i bänk?-frågor, så har jag aldrig kommit mej för bänkpressen under alla dessa månader på gymmet, det har alltid varit hantelpressen för min del.
Enligt mej så är detta en övning som kräver en bra och säker lyftteknik, jag hade absolut inte någon vidare teknik idag utan testkörde som jag kallade det.
Här är en riktigt bra artikel om bänkpressen och teknik.

Så de övningar som hanns med under de 2 timmar som tillbringades på gymmet var;


Bänkpressen
test2.gif

Cable crossen
Cable cross overs

Älskade dipsen!

Dips




IDag är ingen vanlig dag!

.. För det är "kolla-på-ny-lägenhets-dag!" Yeh!:thumbup:
Slänger i mej gröt med keso (n å g o n  har återigen tatt den sista mjölken!) och ska snart göra mej klar för att åka, åhh ska bli jättekul att gå på lägenhetsvisning, haha!

Igår blev det 45 minuters kvällsjogg och det kändes i benen att jag inte strechade efter milen i lördags, satte på radion på mobilen och sprang med P3 Pop i öronen. De har alltid intressanta program att lyssna på om kvällarna, speciellt om man som jag älskar debatter, historier ifrån verkligheten och om att höra människor prata ut om deras lycka/olycka.

Så närmare klockan 10 igår kväll jag sprang längs Trollhättans mindre gator, andades in doften av sommar och lyssnade på när P3 Pop intervjuade Lykke Li, om livet innan hon blev känd, om tvångstankar och det viktiga i att faktiskt vara nöjd med sej själv.
Pepptalk for sure!:thumbup:

Ikväll blir det gymmet för min del, hur ser er täning ut idag?

Hihi, hittade en äldre bild förut, så fräsh!;)


Handjob;)

Kollar på nya gymhandskar då mina börjar bli lite väl slitna. Jag tillhör de personer som får blåsor i händerna bara genom att ens tänka på hantlar, så yesbox, handskar there is!:thumbup:
Denna gången tänker jag köpa handskar med handledskydd då jag gärna böjer mina mer än vad som bordes. Försöker skärpa till mej och värma upp handlederna bra och tänka på hur jag håller dem, men oftast glömms de bort och så står jag där i ett hörn och kan knappt lyta 5kilosarna medans J fnissar åt mej..:(

Dessa hittade jag hos Sportgymbutiken och de verkar sådär robusta som jag vill att skyddet ska vara. Hur de greppar har jag ingen aning om, de jag har nu glider gärna runt lite vilket är ganska jobbigt.
Lite dyra dock, men å andra sidan så har jag sett skillnad mellan billiga och dyrare handskar förr, så jag är väl medveten om att jag får hosta upp ett par hundringar.

WristWrap Training Grip, Harbinger
Använder ni handskar?

23 maj

1,2 mil blev det igår. 1,2 mil i totalt värmebölja. Heelt underbart efter en veckas vila från löpningen! Luggen låg som klister i pannan och håret, som satt uppsatt i en hög tofs, var blött av svetten som lackades på ryggen. Jag hade flowet, inget smärta i benet allt bara klickade! Det kändes lixom bara sådär grymt bra!:thumbup:
Eftersom det inte blev något Göteborgsvarv för mej så fick jag ju göra det bästa av situationen, och "ett halvt gbg-varv" blev de!

Veckans träningstillfällen har inte varit något att skryta med alls, men istället har effektiviteten under dessa tillfällen vart på guldnivå.
Jag har vart nöjd över varenda pass denna vecka, så jag sörjer inte alls, snarare tvärtom, kanske var det en sådan här förändring som behövdes för att få igång pumpen hos mej igen?

Nu ska jag återgå till min skål med glass och påse med surt & blandat (favoriten) och njuta av det som är  kvar av söndagen. Imorgon blir det jobb 8-14, keampe! ..Kanske blir löpning imorgon beroende på vädret, det skulle ju åska??


22 maj



När man är sist kvar på gymmet en fredagkväll och personalen stänger av musiken och släcker i salarna, och man inte har en aning om vart tiden tagit vägen, är man lite av en nörd då?;)
Passet gick kanonbra igår, jag kämpade på med mina chins tills mina armar värkte. Jag har inte riktigt fått in tekniken, men det går såå mycket bättre nu än för bara några dagar sedan:thumbup:

Sömn och vila kan väl sammanfatta denna veckan ganska bra? Jag har endast haft tre pass på gymmet och nada löpning! Känns bra samtidigt som jag längtar efter att få sträcka på benen, därför blir det väl en liten runda idag kan jag tro, beroende på vädret:thumbup:

Ikväll är jag sugen på detta godis! Som topping på äkta vaniljglass är det en tiapoängare!:thumbup: Vad ska ni äta för gött ikväll?

Fredagsmys!

Idag har jag;
..Haft en sköön sovmorgon, ah!
..Ätit och slängt en övermogen avokado:thumbdown:
..Gått en längre promenad med W.
..Jobbat på att få igång magen..
..Druckit alvedonbrus.
..Stekt panggoda fläskfileér till J, höll mej till keso och tonfisk *goodie goodie*
..Snaart läst ut boken!
..Bara vilat ut mej helt enkelt:)



Nu ett kort besök på gymmet innan det stänger;)

21 maj

Är det bara mej som blogg.se strular för? Galet terrande i alla fall..
Hur som! Sitter med en keso/nötter/frön -blandning för att gå igång min mage, har blandat i lite hallon så smaken är faktiskt kanon!:thumbup:



Igår hade jag en faslig huvudvärk så jag låg i sängen i princip hela dagen, gick upp kl 1 på förmiddagen och var ute på en promenad för att sedan komma hem igen, få mat i magen och somna i sängen igen klockan 4.
Det förvånar vissa över hur mycket jag faktiskt kan sova, men jag älskar att sova! Har inga problem med att somna om på kvällen om jag sovit halva dagen redan;)


Myt.



Det är bättre att ladda med fullkornsspagetti än vanlig pasta eftersom den är nyttigare.

Visserligen innehåller fullkornspasta mer kostfibrer, vitaminer och mineraler men det är inte det vi är ute efter när vi kolhydratladdar.
Vi är bara ute efter att få i oss kolhydrater - sockerarter - som kroppen gör om till glykogen som lagras upp i muskler och lever.
Fullkornspasta har en lägre andel kolhydrater och fibrerna ger merarbete för tarmarna och upptaget går långsammare. Fullkornsalternativen ger alltså mindre energi.

-marathon.se

Chill hela dagen.

God Daaamn så härligt väder! I förmiddags hade vi 33 grader vid solväggen på jobbet, hur glad blir man inte av det då!
Idag är en liten vilodag för mej, vilket har passat otroligt bra då jag vart vaken sedan halv 5 imorse och ögonen sticker av trötthet just nu, men kroppen spritter av lust att kasta på sej löparskorna och dra ut på i alla fall en kortis. Jag är hård och sätter mej emot. Har istället gått en skön promenad på två timmar nu ikväll, helt underbart! Har nu intagit soffläge med GASP-shaken full med lemonade, mums!
Viktigt med vätska!

Sitter och funderar på om jag ska anmäla mej till Kraftprovet som arrangeras här i Trollhättan i juli. Någon som ska dit?
Jag ska försöka byta på jobbet så jag kan få ledigt den dagen, hoppas innerligt det går! Kul med lopp som arrangeras i sin egen stad!:thumbup:

För övrigt så har jag en sjuk träningsvärk i låren och rumpeskumpen idag efter igår, kanoners! Finns ingen bättre känsla än smärtan i musklerna efter ett hårt pass!;)

Just nu! Svar yes, trivs verkligen i pöskläder!

Fritt flyt!

Ett kanonpass även idag, denna gången fick låren sej en rejäl omgång. Efter en timmes träning kunde jag knappt gå, en känsla jag verkligen saknat med benträningen!:thumbup:
Imorgon blir det dåligt med update då jag jobbar hela dagen, men kommer såklart hem till kvällen!:)

Blir man motiverad av detta, eller vad?! Fantastiska kvinna!
Nå, vad säger ni andra? Ett nytt mål 2010 kanske;)


Vad äter ni efter träningen?

Happie days!

Morrn morrn! Frullen ligger i magen och jag ska snart iväg på ett möte, är sådääär taggad men vissa saker måste man helt enkelt göra.
Gymmet igår gick sjuuukt bra! Bröst och biceps stod på schemat och jag var taggad till tusen, nu kunde det bara gå bra!
1,5 timma med intensiv träning och jag älskade varje minut!

hantelpressHantelpress

Lutande bänkpress Lutande hantelpress



Cable cross oversCable Cross


skivstångscurlSkivstångscurl

Dips Dips




Tack!

..för all er positiva feedback, hela jag blir rörd och sitter just nu och bara ler och tar åt mej av allt fint ni skrivit!
Vad säger ni? Nu samlar vi all energi vi hamstrat under helgen och riiver gymmet!!! Yeh!

Bebismys i helgen, awh!

15 maj

När man vet med sej att man bara ska ta det lugnt, så visst självklart blir man rastlös och stressad av att, just det, inte göra något alls. Med att inte göra något alls, så menar jag träna. Åh, vad jag vill ut och känna regndoften fylla mina lungor i en skön jogg!
Jag vaknade lite före klockan 6 imorse, pigg och redo för att möta världen! (konstigt det där, när jag har planerat tidiga löpningspass det senaste så har jag stensovit och vägrat gå upp, nu studsa jag ur sängen! ett tecken på överträning redan där??).
Gick en behaglig morgonprommis med hundarna, och har sedan dess hjälpt mami inför kalaset ikväll; stekt 35 kycklingfileér, gjort tre stoora sallader, förberett drinktillbehör och städat.

Nu då?

Nu kommer rastlösheten och pirret i kroppen som på beställning. Radion går på hela tiden här hemma och hela tiden kommer låtar som påminner om hur svetten lackar i pannan, benen krampar av ansträgning och känslan av hur pulsen ökar.. Åhh!!

Har ni några ideér på vad man som rastlös löpare kan hitta på en vilodag, eller vilohelg som denna? Vad som helst, blir snart tokig!!:thumbup:


Lyssna på kroppen.

Ja, när kroppen ställer sej på bromsen och säger Nej, så är det bara för resten av mej att finna mej i det.
Vila. Denna viktiga vilan!
Även på mina vilodagar går jag milslånga promenader, vilket såklart kroppen tvekar till.
Just nu känner jag en total trötthet i hela mej, har inte kunnat sova ordentligt på två nätter, har minskad aptit plus att jag dessutom satt på gymmet i förrgår och kände mej vilsen. Vilsen över något som är en del av min vardag; träningen!
Att känna mej nere, deprimerad, ledsen, arg och bara sådär hopplöst osäker av inga anledningar alls, de känslorna har fyllt mej de senaste dagarna. Att vara nära till tårar när som helst.

Dessa känslor gjorde mej rädd och idag insåg jag att det är inte rätt, och det var då jag faktiskt tänkte till. Jag vill ta hand om min kropp, vill att den ska må bra av träningen. Inte tvärtom. träningen inför Lidingöloppet och viljan att forma kroppen har stigit mej åt huvudet, helt enkelt. Måste pausa!

Därför ska denna helgen bli en enda stor uppladdning, en omstart helt enkelt. Det svåra är att veta när man tränar lagom. Hur vet man? När vet man?

Detta ska jag fundera på under helgen, men nu ska jag faktiskt unna mej en kebabpizza, som sagt uppladdning pågår!:thumbup:

Hur lägger ni upp träningen?

 

Just nu



..äts det gröt och kalkonmacka, gött! Lite svårt att upptäcka gröten under lager av nötter och frön!
Det blir att slänga i sej detta, packa väskan och sedan dra iväg på weekend hos mami (tar gymmet på vägen:cool: ). Ska hjälpa henne med förberedelser inför lördagens 50årskalas, blir nog bra:thumbup:

Vad brukar ni äta till frukost?

Socker -rush!

Någon som vill göra en ball header till moi?! Är pangtrött på den jar har nu, ingen tillgång till photoshop anymore..:(
Nu blir det en låång dush och sedan fortsätta med tvätten yeh! Btw! Hittade en rolig länk till hur man räknar ut kolisar i sin förbränning, ta det med en nya salt och lek lite med siffrorna:thumbup:

Får halvt ångest av denna bilden, biceps komsi komsi!!


Här är

proteinet jag köpte till J. 
Någon som testat detta tidigare? Gott som tusan var det, hoppas att effektiviteten är lika bra som den är god!:thumbup:


139kr hos TopFormula.

Äntligen!

Klicka för att stänga fönster

..Hittade jag mitt underbara knäskydd ifrån Back On Track, som jag har letat! Den låg längs in i garderoben, i helt fel låda. VEM har lagt den där?!
Tänkte tipsa er om just Back On Track, och varför jag använder dem.
BOT tillverkar led och muskelskydd i funktionstextilier, med insydda keramiska partiklar, med värmereflekterande egenskaper.
Dess funktion är att linda och påskynda läkning av skador i muskler och leder, värma upp muskler inför fysisk träning och förebygga skador i både muskler och leder.

Den omtalade Back On Track -effekten;
Smärtlindring
Lindrar inflammation
Minskar muskelspänning
Ökad blodcirkulation
Läkning påskyndas

Värken i mina ben försvinner som oftast när jag använder skyddet, så för mej funkar det! Läs mer om BOT på deras hemsida här!

Deprimerad!

Jag förstår inte varför jag har blivit så himla seg på morgonen för! För en månad sedan när klockan ringde så sprudlade jag av energi, log av bara tanken på att klockan stod på 6 vilket innebar att jag skulle få svettas en timme; lööpning!
Imorse när klockan ringde, så stängde jag av den, kände efter i kroppen och vände mej om och somnade om i Js armar. Jag var pangtrött, precis som igår, och i förrgår och som i förgårsgårs!
Istället kröp jag ur sängen vid 8, slängde i meh dubbla portioner gröt och gick ut med Wiggo i närapå två timmar. Galet.

Hur som, sitter och försöker få tag i någon bra camping uppe vid Lidingö, allt för att slippa sova på hårt underlag i en gympasal när vi är där!;)
Jag är inte den som gärna sover i stora folkmassor, känner mej inträngd liksom.
Nu ska jag dock lägga undan datorn en stund, städa lägenheten och sedan ut på en löptur innan regnet öser ner igen, är det vårväder så är det!:thumbup:

Ska muntra upp mej med en shake senare, mumma!

Gött me träning, även om det inte blev ett...

img_0692 (MMS)

Gött me träning, även om det inte blev ett kanonpass. Får ge ännu mer imorrn!:thumbup:


Regn=(

Blä, regnet öser ner utanför fönstret, inte okey! Kan vara mysigt ibland, men inte idag, ska ju springa!! Haha, min vanliga otur kanske?*blink blink*

Hur som, har laddat mitt energiförråd med blomkålsgratäng och chorizzo, mums i magen! Enkel och snabb mat att göra desutom, gillas!:thumbup: Men nu blir det lite facebook innan löpning ens går att tänka på, maten ligger som en stor sten i magen, urk!

Nere på stan förut så köpte jag nytt whey proteinpulver till J i chokladsmak ifrån Top Formula, kalasgod! Nästan lite föör god, som J sa;)

Fast ingen och inget kan skilja mej och min protteshake ifrån varann!

12 maj

Har en skön värk i axlarna som bevisar glädjen på gymmet häromdan; Lycka! Har ätit egenblandad müsli till frulle idag med soyamjölk till (ekologisk FFS!), namnam! Ska ut med vovven och sedan blir det en snabbvisit på Arbetsförmedlingen, lämna lite papper och shit. Sedan fönstershoppa på stan, se om man hittar några presenter!:thumbup:

Jag tar med en god protteshake att ta till när suget smyger sej inpå nere på stan, det är alldeles för lätt att tassa in på ett kondis och köpa nybakade scones annars;)

Någon som har förslag på vad man ska käka till middag idag?:) Hade vart gott med tonfisk efter löpningen senare, any ideas?
http://www.fishing-khaolak.com/images/saltwater_fishing/similan_islands/similan_islands_14.jpg

Mumsig Blomkål med kesosmör.

Middagen förut blev kanon! Jag älskade det! Till och med J tyckte att det var gott, tänk att även nyttig mat kan bli renslickad på tallriken, och som dessutom fick"heelt okey" i betyg.;)



Detta använde jag till matvetet;
1 dl matvete
1 halv paprika i både röd och gul färg
Purjolök

Kokade matvetet enligt anvisningarna. Fräste paprikan och purjon i en panna och blandade sedan ner detta i det färdigkokta matvetet.

Kesosmör;
2 dl keso
Några droppar olja
Oregano
Salt

Mixade detta med stavmixer.

Jag kokade blomkålen, och klickade kesosmöret över och voilá!:thumbup:

Whoopsie!

..Har ju glömt att jag har core och cykelträning på tisdagar så drar te gymmet NUU!!!! Jag är hemma halv 8 och då ska jag göra en mysig middag till älsk, blir en riktigt sen middag idag!

Hihi letar snören!:P

Anmäld till

http://www.stadium.fi/is-bin/intershop.static/WFS/Stadium-FinlandB2C-Site/Stadium/fi_FI/stadium/images/Om%20Stadium/Stadium.fi/2010/100408-midnattsloppet.jpg
Midnattsloppet, äntligen! Ska bli jättekul verkligen, nattmänniska som man är!:thumbup:

Sitter och funderar på om jag ska springa raka milen idag, eller 7 km terräng? Är sjukt sugen på milen efter anmälan till loppet, kanske får fira lite grann genom att just ta milen?;)

11 maj!

Morrn morrn!
Grröten är i magen och humöret är på topp! Kan det bli bättre?:thumbup: Det blev dinkelgröt idag , så nu håller jag mej väl mätt i ett par timmar i alla fall!

Igår moosade jag totalt sönder axlarna på gymmet, såååå himla gött!! Jag hade muskelkontakt i varje övning jag tog mej för, awesome! Visserligen blev det bara fyra övningar, men det blev så jäkla bra gjorda att det spelar ingen roll!;)


Eftersom inlägget jag gjorde med mitt "mat -schema" försvann igår, så skirver jag här snabbt vad som hamnade i magen igår;
Frukost kl 8 - Knäckemacka med ost
Mellis kl 10 - Fruktstund
Fika på stan kl 12 - Kaffe Latte
Lunch kl 13 - Kycklingsallad och 1 päron
Middag kl 16 - Två knäckemackor med keso, kalkon och sallad.
Kvällis kl 20 - Två knäckemackor med keso och kalkon, egen müsliblandning.

Som ni ser så blev det ingen riktig middag, 11 majpå den fronten!

Skit!!!

Skrev ett skitbra, långt inlägg om min träning och kost som bara försvann!! Gud hjälpe blogg.se... Hinner inte skriva om allt ikväll, men hörs imorrn väl?:)

Fruktsalladen från i lördags.

10 maj

Morrn morrn!
Har klämt i mej frullen och ska snart dra på mej lite kläder, kan annars se lite dumt ut nere på stan? Höhö!
Dagens happening; Besikta bilen, fika på stan med Jess och gymmet till kvällen, läängtar!

Dagens måste!; Köpa mer av de frysta grönsakerna ifrån Findus, Herrehimmel så gott! Påsen innehåller bl. annat matvete, majs och grillad paprika och ingår i deras serie Grön Deli. (Länk)

Här äts det ihop med smörstekta kantareller och en kvargröra, mm!!



9 maj

Nydushad, precis ätit och mår bra:)
Sprang en kort femma imorse, kändes bra med benet och allt, tror nog att lördagens löpning på mjukt underlag gjorde sitt:thumbup:
Min kost har vart mycket bättre idag också, tänker faktiskt dokumentera vad jag äter för att få mer koll på vad, och hur mycket jag faktiskt stoppar i mej.

Min mat idag (utan bilder;) )
kl 9 - kaffe,, kaffe och ååter kaffe!
frukost kl 10 - havregrynsgröt med banan, äpple, kanel. Plus en massa kaffe!
Lunch kl 13 - Wok med smörstekta kantareller och kvargröra
Efter lunch - Kaaaaffe.

Matlådan till jobbet blir havrepannkaka med fruktsallad till, plus apelsin till mellis.

Vad tror ni om detta`?


Tänk så bra allt kan bli

..bara man skiter i all problematik, andas två djupa och kör sitt eget race?
Jag har en depp -weekend som är fulltecknad av huvudvärk, trötthet och ett humör sänkt till botten av ingen anledning alls! Till och med bloggen hamnade åt sidan, de som känner mej vet hur högt bloggen står i värde hos mej;)
Igår anade jag ett virus komma krypande, men eftersom inget har slagit ut och huvudvärken ständigt gör sej påmind så ville jag bara ut. Ut, ut, ut!! Slemhostan och huvudvärken lägger jag åt sidan, tar hand om det senare.

Så vad gör man? Struntar i allt för stunden, drar på sej löparskorna och ger sej iväg ut i motionspåret, fy h*lvete vad jag kände mej levande just då! Ingen mot -eller medvind, totalt vindstilla. Inga ljud förutom fåglarna. Ingen människa så långt ögat nådde, bara en massa granar och ett motionspår som ledde mej exakt dit jag ville; In i mej själv. Jag kände hur jag mådde, redde ut mina tankar och funderingar för varje steg benen tog.
När jag hade grubblat klart och kommit fram till vad som tyngde mej, stannade jag. Bara andades och log för mej själv.

Jag älskar att leva!

Nu ska jag göra en stor kalasgod fruktsallad och bara mysa ner mej i soffan framför en film, för det är vad jag vill göra.:thumbup:

Bild från i eftermiddags, gött sliten efter en trivsam dag på jobbet.

Några dunderkurer

mot förkylning?
har världens huvudvärk och snorar som fan..:thumbdown: Ingen träning idag, inte! Ska upp till kiosken och köpa en liten blandning av Marabou´s nya chokladkakor som tröst. Plus en massa cvitamin i form av apelsiner! Imorgon är det jobb igen som gäller, knarka alvedon yeh!!


Btw, Adam Lambert fungerar just nu som snormedecin!;)

Triceps

..blev det på gymmet, riktigt gött pass trots att jag stressade för att hinna med min skjuts. Har en skön känsla i armarna som bara träning kan ge, ahh! Har precis helt sådär totalt onyttigt smällt i mej tre toasts med hemmagjorda köttbullar.. Bara blev så! Jag var panghungrig helt enkelt!:thumbup:

Imorron bitti är det jobb igen, så ingen update förren eftermiddagen. Tänkte hinna med löpning under eftermiddagen också, hoppashoppas! Btw, något ni vill läsa mer om i bloggen?
Nu säger jag natti natti till er alla! Pews!

Längtar redan till frukost!*blink*
DSC02721.jpg picture by skosulan

Kvarg

En del frågor om denna underbara kvarg, jag är pangdålig på att förklara det mesta men har här saxxat ett inlägg ifrån Kolozzeum och hoppas ni får svar på de flesta frågorna!

Svenskt namn: kesella (kvarg) (äv. kvarg, kvark)

Engelskt namn: quark (äv. quark-curd)

Beskrivning: Kvarg är en typ av färskost, mycket proteinrik. Den liknar keso men har mindre grynig konsistens. Kvarg framställs av mjölk som mjölksyras, vilket får till följd att de fasta beståndsdelarna kan skiljas ut från de flytande. Den flytande delen, vasslen, får rinna av genom en silduk och vid industriell tillverkning centrifugeras massan. Därefter passeras massan genom silar. Den önskade fetthalten uppnås genom tillsats av grädde. Kvarg har höga halter av proteiner, kalcium och fosfat. Fosfatet minskar kalciumupptagningen i kroppen.

Kvarg används i ostkaka, i matlagning, i bakning och som smörgåspålägg.
Den äts också ofta tillsammans med funlight av kroppsbyggar/tyngdlyftare.

Det är vanligt att kvarg sötas och smaksätts med sylt för att bli en dessert, framför allt för barn.

Arla marknadsför matlagnings-kvarg under varumärket Kesella.

I Sverige finns också den mjukare form av kvarg som är vanlig i centraleuropa och oftast används som smörgåspålägg (säljs under varumärket "Philadelphia").

Förvaras i kylskåp och håller sig ca 21 dagar i oöppnad förpackning (gäller Arlas kesella). Det går även att frysa och tinas upp i kylskåp vid ett senare tillfälle.

Kvargen jag köper finns hos Lidl som jämfört med bl. annat Arla kostar ca 8 kr för 500gram:thumbup:

http://www3.arla.se/Images/ProductImages_200/17301.jpg

Just nu

Sitter jag med en underbaaar kaffe i handen ifrån Seven Eleven, himmel!!
Har städat lite, men har dammsugningen kvar men det kan vänta. Varför göra något nu som jag kan skjuta upp till senare?:thumbup:


Funderar på vad för matlåda som ska tas med till jobbet i helgen. Hm, taco/keso -paj? Någon typ av sallad? Pannkakor hade ju inte vart helt fel, heller!
Några ideér?

Har ni sett denna reklamfilmen ifrån Nike, det står att den gjordes år 2000.
Jag får en konstig känsla i magen av denna reklamen, men ändå känns det bra att se den. Löpningen hjälper oss igenom våra egna helveten.
Vad tycker ni om filmen?

6 maj, underbara väder!

Sitter med en hög laddad energi i kroppen som bubblar och vill få komma ut! Det blev ingen morgonjogg eller powerwalk innan frukosten imorse, vilket känns.. tomt och frustrerande, när man faktiskt är van vid att svettas lite och sedan käka frulle.
Kan lägga den energin åt sidan och ta tillvara på den ikväll när det blir styrka på gymmet:thumbup:
Ni skriver att ni vill ha fler recept och liknande, och självklart bjuder jag på det! I helgen ska jag bland annat göra en av de snabbare och enklare tacopajerna som finns, ävet ett försök till att dra ner på kolisarna;)

Nu ska jag borsta gaddarna för att sedan bege mej ut i det fina vädret! Fördelen med att ha hund, bortsett ifrån all gränslös kärlek, underhållning 24/7, gos och glädje, så är promenaderna med Wiggo något jag uppskattar enormt!
Ha en bra dag alla!


Ps. Hur ofta går ni "vanliga" proemander?

Efter mysjoggen blir det knäckemacka och k...

img_0664 (MMS)

Efter mysjoggen blir det knäckemacka och kokoste, kärlek till magen!:)


Min Diet 2010

Tänkte förklara min diet i 11 enkla steg för er som frågar efter den. Som ni märker är den ganska enkel att följa, har tagit bort alla "småfällor";)
http://matochdryckestips.files.wordpress.com/2008/08/morot0.jpg

1. Om jag äter något och inget ser det, så har det inga kalorier.

2. Om jag dricker vichyvatten och till det äter en Japp eller Dajm kommer kalorierna i chokladen att elimineras av vichyvattnet.

3.Om jag äter tillsammans med någon annan så räknas inte de kalorierna så länge som jag inte äter mer än den andre.

4. Mat som jag äter av medicinska orsaker räknas ALDRIG. Hit räknas varm choklad, Apelsinmartini, rostat bröd och Frödinge ostkaka med vispgrädde och jordgubbssylt.

5. Om jag lyckas göda någon annan kommer jag själv att se smalare ut.

6. Filmrelaterad mat har inga extra kalorier, för de är en del av nöjespaketet. . (Exempel: Marabou mjölkchoklad, popcorn med smält smör, Pepsi och annat som säljs i direkt anslutning till föreställningen.)

7. Hårda kakor innehåller inga kalorier. Arbetet med att tugga förorsakar kaloriläckage.

8. Saker som slickas av knivar och teskedar innehåller inga kalorier om jag håller på att tillaga något..

9. Mat med samma färg har samma antal kalorier. (Exempel är spenat och pistageglass)

10.Allt som äts medan jag står upp innehåller inga kalorier. Detta har med jordens dragningskraft att göra och är vetenskapligt bevisat..

11. Allt som äts från någon annans tallrik har inga kalorier. De kalorierna kommer att hänga kvar vid tallriken och tillföras den rätte ägaren. Vi vet ju alla hur lätt kalorier biter sig fast.


5 maj

Morsning!
SItter med frullen i högsta hugg efter en riktigt häärlig powerwalk imorse, woho! Det är kanonväder ute och nere i stan höll de på att plocka fram för att ställa till med torgmarknad, får gå dit ner senare och kika lite, mys!
Igår var ingen bra dag för mej, personliga problem som jag förr eller senare måste ta hand om. Själv. Så det var en frihet att äntligen få göra en matlåda med olika tillbehör att få hugga in i efter träningen, att få komma till gymmet där jag började med 45 minuter core.
Svårt att fokusera när skallen värkte av alla tankar och ord jag hade att bearbeta, så när det äntligen var dags för spinning gav jag f*n på att skita i alla bekymmer.
Detta är min stund. Min tid för att svettas, kämpa och må bra. Inne på gymmet lämnar jag alla problem utanför, de hör inte hemma med mej där.

Vad som dessutom hände på spinningen var lite läskigt, mitt under uppvärmningen så höjer sej min puls till skyarna! Den ökade i takt med musiken och befann sej plötsligt på sjuk hög nivå! Jag antog att detta passet skulle bli riktigt jäkla jobbigt, och jag koncentrerade mej verkligen stenhårt på att pulsen skulle bli normal igen.
När halva passet gått så sänkte den sej och jag kunde fokusera på intervallerna:thumbup:

När jag kom hem och öppnade kylen insåg jag att J även denna gång tagit min matlåda, så det fick bli att hitta på något annat för mej att äta. Det blev kesoplättar med en stor blandsallad istället. Mums! Blandade i hackad rödlök i smeten denna gång, såå gott blev det!:thumbup:

Mobilbilder, it sucks!

Kesoplättar, champisar, sallad, cocktailtomater, blandgroddar och GoGreen Mexicana Salsa.


Köpte även ny smak på Swebaren igår! Lakrits! SÅg lite halvmysko ut då innehållet var svartgrått, men sagolikt god!!

5 maj

Ni skulle vart med på cykelpasset igår, herrejäääklar säger jag bara!
Kan berätta mer sedan, är på väg ut på en powerwalk:thumbup:

Morgonsolen är nyttig säger de:)

4 maj

Morsning!
Jag var faktiskt pigg idag när klockan ringde, på med löpskorna och ut på morgonjoggen. Solen lyste och allt var perfekt! Jag tänkte springa i ett högre tempo bara för att! ..I ungefär 10 minuter, sedan tog min blåsa över kommandot:S
Jag var så exhalterad över att äntligen få springa att jag glömt bort att gå på toa innan jag tog mej ut, så jag sprang med en proppfull blåsa som tryckte på som f*n!

Hade jag bott kvar i byn jag växte upp i så hade jag bara vikit av och satt mej i diket och gjort mej av med problemet, men nu befinner jag mej i stan! Sprang alltså hem igen, och fick på så sätt kramlat ihop 4 km till min samling.

Köpte Go Green´s Salsa Mexicana igår att ha som dressing/salsa till middagen. Panggod! Skulle vara kul att testa denna i en gryta eller liknande, men går även att ätas direkt ur paketen!:thumbup:
Den innehåller; krossade tomater, vatten, ananas, röda linser, russin, solrosolja, kryddor bla vitlök och senap, salt, lök, dextros, äpple, äppelsyra, limearom, antioxidationsmedel (citronsyra och svaveldioxid).

Den kommer i alla fall att användas till middagen även idag!

Kvällis framför en bra film me J, mys!:)

img_0657 (MMS)

Kvällis framför en bra film me J, mys!:)


Happy hour!

Marie is BACK! Wohoo!!
Efter en promenad med Wiggo och ett riktigt grrymt biceps/rygg -pass på gymmet så är jag på strrålande humör igen!:thumbup: Jag och J var så duktiga att vi gick de 3 kilometrarna till gymmet, solen lyste och allt va så jäkla bra!

Det blev
→ Skivstångscurl
→ Hantelcurls sittandes/ståendes
→ Chins
→ Sittande kabelrodd
→ Kabel cross
→ Maskin rodd

Jag och J gjorde oss en panggod sallad till middag med bland annat bulgur i som är så gott! Denna dagen blev riktigt bra trots allt och jag ska snart avsluta den med en mysig promenad runt slussarna, mys!

Ps. Hoppas kunna skutta runt i dessa snyggisar ifrån Craft i sommar;)


3 maj

Good morgon!
Sitter med min gröt, känner mej tjock, ful och äcklig.. Blä! Snälla Måndag, make me happie!
Filosoferar över veckan som vart, är inte riktigt nöjd då jag vet att jag kan bättre, och denna veckan kommer jag absolut att göra bättre ifrån mej.
Däremot fick jag in flera pass före frukost, vilket är positivt eftersom det sporrar min träning enormt!

Sammanlagt 17,5 km löpning
4 timmar spinning
Endast 1 pass på gymmet(!!)
Och två längre promenader varje dag

Nu ska jag dra täcket över huvudet igen innan det blir dags för gymmet, allt är fel idag!:thumbdown:

2 maj

Nu är man hemma igen, har vart en skön helg hemma hos mami. Nu är helgfrossan med pizza, godis och glass slut och imorgon börjar en ny vecka, keampe! Ska bli riktigt riktigt gott med ett styrkepass imorgon, veckan som var blev det ju knappt någon seriös stryrka alls!! Saknar:(

Här satt man med hårinpackning i håret och bara tyckte man va så jäkla grym efter 5km intervall i motvind, regn och "mördarbacke":thumbup:


Imorgon börjar en ny vecka, nya träningspass, ny kost och nya mål! Fy fan va vi är bra!

Intervaller

När man tar en weekend hos päronen så får bloggen lida, men det är så det ska vara eller?:thumbup: Har en sjuhelsikes träningsvärk i vaderna efter benträningen och spinningen i torsdags, älskar känslan! Idag blir det att springa cirkus 1,3 mil, tanken var att det skulle bli en längre löptur med dagsformen säger tack, men nej tack! Ingen idé att tvinga kroppen till något, såpass bra självkännedom har jag!

I veckan har det blivit ett par intervallpass med cykel för min del, som är kanon för konditionen, tänkte dra upp det lite snabbt.
Vill man som löpare ha bättre kondition och kunna springa snabbare, så är det ju intervaller som gäller.
Mitt mål med intervallerna är att påfresta min kropp så mycket som möjligt, för utan jobb så blir ju inte min löpning bättre heller.
Min favorit är intervallpassen på spinning eller RPM tack vare att man tränar i grupp, jag "tävlar" med de andra plus att det är skonsammare för benen än att springa.

När man ska träna intervaller är det viktigt att hålla samma fart genom hela spurten, orkar man inte hålla samma fart i 200 meter, så korta av sträckan.
Detta tidsschemat citerar jag ifrån Marathon;
För en motionär som springer milen på 40 minuter kan farten lämpligen vara:
100 meter – 21 sekunder
200 meter – 42 sekunder
300 meter – 63 sekunder
400 meter – 84 sekunder
Totalt blir det 1000 meter på 3.30
!

Man måste våga jobba upp pulsen, låta kroppen pressa ut mer syre i cellerna och på så sätt få bättre syreupptagning.
När man har spurtat sina metrar är det den viktiga återhämtningens tur, många brukar "pausa" ungefär halva spurtsträckan. Spurtar du 200 meter så är återhämtnignen 100 meter etc. Pulsen får absolut inte sjunka för lågt, då har du vilat för länge. Återhämtningen görs bäst i lätt jogg.

Så vad säger ni? Vi har en hel lördag på oss, tänk vilka möjligheter som står framför oss! :D


RSS 2.0